Alle artikler

Billig parkering ved Gardermoen: Slik sparer du penger

A parking lot with various types of vehicles at gardermoen airport with a piggy bank symbolizing savings in the foreground

Lær hvordan du kan spare penger på parkering ved Gardermoen flyplass med disse smarte tipsene.


Reise kan være kostbart, og parkering ved flyplassen er ofte en av de største utgiftene. Heldigvis trenger det ikke å være dyrt å parkere ved Gardermoen. I denne artikkelen vil vi gi deg noen nyttige tips og triks for å spare penger på parkering ved Norges travleste flyplass.

Forstå parkeringsalternativene ved Gardermoen

Før du begynner å lete etter billig parkering ved Gardermoen, er det viktig å forstå de ulike alternativene som er tilgjengelige. På flyplassen er det både korttidsparkering og langtidsparkering, og prisene kan variere betydelig. Det er viktig å vite forskjellen mellom de to og hvilken løsning som passer best for dine behov.

Gardermoen flyplass, offisielt kjent som Oslo Lufthavn, ligger omtrent 50 kilometer nord for Oslo sentrum. Den betjener som den største internasjonale flyplassen i Norge og er et viktig knutepunkt for reisende fra hele landet. Med over 28 millioner passasjerer årlig, er det viktig å planlegge parkeringen din på forhånd for å unngå unødvendig stress og ekstra kostnader.

Langtidsparkering versus korttidsparkering

Langtidsparkering er ideelt for de som skal reise i flere dager eller uker. Dette alternativet er generelt billigere og ligger litt lenger unna terminalen. På den andre siden er korttidsparkering mer egnet for korte reiser, hvor bekvemmelighet og nærhet til terminalen er viktigere.

Uansett om du velger langtidsparkering eller korttidsparkering, er det viktig å ta hensyn til eventuelle tilleggstjenester som tilbys på parkeringsområdet. Noen steder kan ha overbygde parkeringsplasser, ladestasjoner for elbiler eller til og med bilvasketjenester tilgjengelig for passasjerer.

Prisforskjeller mellom parkeringsområdene

Når det kommer til parkeringsområdene ved Gardermoen, er det også viktig å merke seg at prisene kan variere avhengig av beliggenhet. Noen områder kan være dyrere på grunn av sin nærhet til terminalen, mens andre områder kan tilby gunstigere priser fordi de ligger litt lenger unna. Ved å sammenligne prisene på de ulike parkeringsområdene kan du finne det beste tilbudet for deg.

Det er også verdt å merke seg at noen parkeringsområder kan kreve forhåndsbestilling, spesielt i travle perioder. Å planlegge parkeringen din på forhånd kan sikre at du har en bekymringsfri start på reisen din fra Gardermoen flyplass.

Tips for å spare penger på parkering ved Gardermoen

Nå som du har en bedre forståelse av parkeringsalternativene ved Gardermoen, er det på tide å se på noen praktiske tips for å spare penger på parkering.

Reiser du ofte fra Gardermoen og parkerer bilen din der regelmessig? Da kan det være lurt å vurdere å kjøpe et sesongkort for parkering. Dette kan være en kostnadseffektiv løsning for hyppige reisende, da det gir deg muligheten til å parkere til en redusert pris over lengre perioder. Sjekk med parkeringsleverandørene ved Gardermoen for å se om de tilbyr slike sesongkort.

Bestill parkering på forhånd

En av de enkleste måtene å spare penger på parkering er å bestille på forhånd. Mange parkeringsleverandører tilbyr rabatter for de som bestiller på nettet før de reiser. Ved å planlegge i god tid kan du finne gode tilbud og spare en betydelig sum penger.

Å velge riktig parkeringsområde kan også påvirke kostnadene dine. Noen områder kan være dyrere enn andre, avhengig av hvor langt unna terminalen de ligger. Ta deg tid til å sammenligne priser og vurdere om det å gå litt ekstra kan spare deg for noen kroner.

Bruk rabattkoder og kampanjer

Det er også lurt å sjekke etter rabattkoder og kampanjer som kan gi deg ytterligere besparelser på parkering. Mange parkeringsleverandører har jevnlig salg og tilbud, og det er verdt å være oppmerksom på disse. Ved å bruke riktig rabattkode kan du redusere kostnadene betydelig.

Offentlig transport som et billigere alternativ

Hvis du virkelig ønsker å spare penger på parkering ved Gardermoen, kan du vurdere å bruke offentlig transport i stedet. Her er to alternativer som kan være billigere enn å parkere på flyplassen.

Å velge offentlig transport som et alternativ til å parkere ved Gardermoen flyplass kan ikke bare være økonomisk gunstig, men det kan også være mer miljøvennlig. Ved å ta toget eller bussen reduserer du din egen karbonavtrykk og bidrar til å redusere trafikken og forurensningen rundt flyplassen. Dette er spesielt viktig i dagens samfunn der bærekraftig reise blir stadig mer prioritert.

Tog og buss til Gardermoen

Gardermoen er godt tilknyttet både tog- og bussnettverk. Ved å bruke disse transportmidlene kan du unngå parkeringskostnader helt. Sjekk rutetider og priser på forhånd for å planlegge reisen din på en praktisk måte.

Det norske jernbanenettverket er kjent for sin pålitelighet og komfort, og togturen til Gardermoen kan være en behagelig start eller avslutning på reisen din. Bussene som betjener flyplassen er også moderne og komfortable, og de tilbyr hyppige avganger for reisendes bekvemmelighet.

Samkjøring og taxi-tjenester

En annen mulighet er å delta i samkjøring eller bruke taxi-tjenester for å komme til og fra flyplassen. Dette kan være mer kostnadseffektivt spesielt hvis du reiser med flere personer og kan dele på utgiftene. Sørg for å sjekke de ulike alternativene tilgjengelig i ditt område.

Samkjøring har også fordelen av å redusere antall kjøretøy på veiene, noe som bidrar til mindre trafikkork og redusert miljøpåvirkning. Mange moderne taxi-tjenester tilbyr også miljøvennlige kjøretøy som elektriske biler eller hybridbiler, som ytterligere reduserer karbonutslippene under reisen til og fra flyplassen.

Andre kostnadsbesparende strategier

For de som er villige til å tenke utenfor boksen, er det også noen andre kostnadsbesparende strategier å vurdere.

Parkeringsapper og lojalitetsprogrammer

Det finnes parkeringsapper og lojalitetsprogrammer som gir deg fordeler og rabatter på parkering ved Gardermoen. Ved å bruke disse kan du få tilgang til eksklusive tilbud og reduserte priser. Det kan være verdt å sjekke ut hvilke apper og programmer som er tilgjengelige for deg.

Deling av bil og parkering utenfor flyplassen

En siste mulighet å vurdere er å dele bil med venner eller familiemedlemmer som skal til Gardermoen samtidig som deg. Dette kan føre til betydelige besparelser, spesielt hvis alle chipper inn for bensin og parkering. I tillegg kan du vurdere å se etter alternative parkeringsalternativer utenfor flyplassen. Noen selskaper tilbyr parkeringsfasiliteter nær flyplassen til rimeligere priser.

Ved å følge disse tipsene og triksene for billig parkering ved Gardermoen, kan du spare penger som kan brukes på andre ting under din reise. Husk å planlegge i forkant, sammenligne alternativene og være oppmerksom på eventuelle kampanjer eller rabatter. Med litt innsats kan du finne den beste løsningen for dine behov og foreta en økonomisk fornuftig parkeringsbeslutning.

En annen smart måte å spare penger på parkering ved Gardermoen er å benytte seg av langtidsparkeringstjenester. Mange parkeringsanlegg tilbyr spesialpriser for langtidsparkering, som kan være mye rimeligere enn vanlige parkeringsavgifter. Dette er spesielt gunstig for reisende som skal være borte i flere dager eller uker. Ved å forhåndsbestille langtidsparkering kan du sikre deg en plass og unngå stresset med å finne parkering i siste liten.

Det er også verdt å merke seg at noen hoteller i nærheten av Gardermoen tilbyr parkeringspakker for gjester som trenger å parkere bilen mens de er på reise. Disse pakkene kan inkludere overnatting før eller etter flyturen, samt langtidsparkering til en redusert pris. Dette kan være en praktisk og økonomisk gunstig løsning for de som ønsker en smidig start eller avslutning på reisen uten å bekymre seg for parkering.

Ønsker du en bekymringsfri start på reisen med trygg og behagelig parkering ved Oslo Lufthavn Gardermoen? Flight Park tilbyr en unik service hvor du enkelt kan avlevere bilen din på kortidsparkeringens plan 5, og vi tar hånd om resten. Med døgnbemannet parkeringsområde, bilpleie og bilservice mens du er borte, sørger vi for at bilen din er i trygge hender. I tillegg tilbyr vi konkurransedyktige priser på langtidsparkering. Gjør parkering ved Gardermoen enklere og mer økonomisk ved å bestille parkering hos Flight Park i dag!