Alle artikler

Parkering på Oslo lufthavn

Oslo airport from a distance

Lær alt du trenger å vite om parkering på Oslo lufthavn i denne informative artikkelen.


Oslo lufthavn, også kjent som Gardermoen, er Norges største og travleste flyplass. Enten du er en reisende som forlater byen for en lengre periode eller en besøkende som kommer til Norge, er parkering på flyplassen en viktig logistisk detalj å vurdere. Her er alt du trenger å vite om parkeringstilbudet på Oslo lufthavn.

Priser for parkering på Oslo lufthavn

Prisene for parkering på Oslo lufthavn varierer avhengig av hvilken parkeringsplass du velger og hvor lenge du ønsker å parkere. Det er både korttidsparkering og langtidsparkering tilgjengelig. Korttidsparkering er ideelt for korte turer eller hente- og bringe-tjenester, mens langtidsparkering passer bedre for de som skal være borte over lengre perioder.

Det er også mulig å reservere parkeringsplass på forhånd, slik at du er sikret et sted å parkere når du ankommer flyplassen. Dette kan være spesielt nyttig i travle perioder. Du kan se våre priser her.

For de som velger å benytte seg av langtidsparkering på Oslo lufthavn, er det verdt å merke seg at det finnes ulike priskategorier basert på avstand til terminalen. Noen parkeringsområder ligger i umiddelbar nærhet til terminalen og har derfor høyere priser, mens andre ligger litt lenger unna og kan være mer økonomiske alternativer.

Det er også viktig å være oppmerksom på eventuelle tilleggstjenester som tilbys på parkeringsplassene, for eksempel muligheten for bilvask eller ladestasjoner for elbiler. Disse tjenestene kan variere fra parkeringsområde til parkeringsområde, så det kan lønne seg å sjekke hva som tilbys på forhånd.

Hvordan betale for parkering på flyplassen?

Betalingsmåter for parkering på Oslo lufthavn er enkelt og fleksibelt. Du kan betale med kredittkort eller kontanter ved automatene ved utkjøringen, eller du kan bruke de selvbetjente betalingsterminalene som er plassert rundt om på parkeringsområdene. Noen parkeringsplasser aksepterer også betaling via mobiltelefonapplikasjoner.

Når du betaler for parkering på Oslo lufthavn, er det viktig å merke seg at prisene kan variere avhengig av hvor lenge du skal parkere. Det er vanligvis mulig å velge mellom korttidsparkering og langtidsparkering, med ulike priser for hver. I tillegg til standardparkeringstjenester tilbyr flyplassen også tjenester som bilvask og bilpleie mens du er borte, slik at du kan komme tilbake til en ren og velstelt bil etter reisen.

Det er også verdt å merke seg at Oslo lufthavn tilbyr spesielle rabatter og tilbud for de som parkerer regelmessig eller for lengre perioder. Dette kan inkludere rabatterte priser for hyppige reisende eller spesialpriser for parkering i en uke eller mer. Ved å benytte deg av slike tilbud kan du spare penger og sikre deg en praktisk parkeringsløsning hver gang du reiser fra flyplassen.

Billig parkering på Oslo lufthavn

Hvis du ønsker å finne billig parkering på Oslo lufthavn, kan det være lurt å vurdere alternative parkeringsplasser utenfor flyplassområdet. Det finnes flere private parkeringsselskaper som tilbyr rimeligere priser enn de offisielle parkeringsplassene på flyplassen. Disse tilbyr ofte transport til og fra flyplassen, slik at du slipper å bekymre deg for logistikken.

Husk å sjekke nøye om sikkerheten er god nok og at du vil føle deg trygg med å bruke en privat parkeringsplass.

Det er også verdt å merke seg at noen hoteller i nærheten av Oslo lufthavn tilbyr parkeringspakker for reisende. Dette kan være en praktisk løsning hvis du ønsker å kombinere parkering med en overnatting før eller etter reisen. Mange av disse hotellene har også shuttlebusser som kan frakte deg til og fra flyplassen på en enkel måte.

En annen ting å vurdere er å benytte seg av forhåndsbestillingstjenester for parkering på Oslo lufthavn. Ved å forhåndsbestille parkering kan du sikre deg en plass til en lavere pris enn om du betaler ved ankomst. Dette kan være spesielt gunstig i perioder med høy etterspørsel, som ferier og helligdager.

Gratis parkering på Oslo lufthavn

Det er ingen gratis parkering på selve Oslo lufthavn. Imidlertid tilbyr enkelte hoteller i området gratis parkering for sine gjester. Sjekk med hotellet du skal bo på om de tilbyr denne tjenesten, og om det eventuelt er krav eller begrensninger knyttet til gratis parkering.

For de som kommer fra Oslo eller områdene rundt, kan det også være en mulighet å parkere på en togstasjon i nærheten og ta toget til flyplassen. Dette kan være både billigere og mer praktisk.

Det er viktig å merke seg at parkering på Oslo lufthavn kan være kostbart, spesielt for lengre perioder. Det kan derfor lønne seg å undersøke alternative transportmuligheter, som for eksempel flybuss eller drosje, avhengig av hvor lang tid du skal være borte.

En annen ting å vurdere er å benytte seg av parkeringsapper som kan hjelpe deg med å finne rimeligere parkeringsmuligheter i nærheten av flyplassen. Disse appene kan også gi deg informasjon om ledige parkeringsplasser og eventuelle kampanjetilbud.

Bilparkering på Oslo lufthavn

For de som ønsker å parkere bilen på Oslo lufthavn, er det flere parkeringsplasser å velge mellom. Fra korttidsparkering for korte opphold, til langtidsparkering for lengre fravær.

Merk at forhåndsbestilling av parkeringsplass ofte kan gi deg bedre priser og garantert tilgjengelighet.

Oslo lufthavn, også kjent som Gardermoen, har et effektivt og moderne parkeringssystem som gjør det enkelt for reisende å finne passende parkeringsalternativer. Korttidsparkeringen er ideell for de som skal hente eller levere passasjerer, med praktisk beliggenhet i umiddelbar nærhet til terminalbygningen. Langtidsparkeringen tilbyr sikre og overvåkede områder for lengre opphold, med hyppige shuttlebusser som transporterer passasjerene til og fra terminalen.

Det er viktig å være oppmerksom på at parkeringsplassene på Oslo lufthavn kan fylles opp i travle perioder, spesielt i ferier og høysesonger. Derfor anbefales det på det sterkeste å forhåndsbestille parkering for å sikre seg en plass og unngå unødvendig stress ved ankomst. Ved å benytte seg av online bookingtjenester kan reisende også dra nytte av spesialtilbud og rabatter som ofte er tilgjengelige for de som planlegger i forkant.

Tog til Oslo lufthavn

Et av de mest praktiske alternativene for å komme seg til Oslo lufthavn er å ta tog fra sentrum av Oslo eller andre byer i nærheten. Flytoget er det raskeste alternativet og går hyppig mellom Oslo S og flyplassen. Med kort reisetid og hyppige avganger, er dette et enkelt og effektivt alternativ for å unngå parkeringshodepine.

En annen fordel med å ta tog til Oslo lufthavn er den vakre utsikten du kan nyte under reisen. Togene kjører gjennom det frodige norske landskapet, med fjorder, skoger og fjell som passerer utenfor vinduet. Dette gir reisende en flott mulighet til å virkelig oppleve Norges naturlige skjønnhet på vei til flyplassen.

Det er også verdt å merke seg at togstasjonen på Oslo lufthavn er svært moderne og godt utstyrt. Reisende vil finne et utvalg av kafeer, butikker og andre fasiliteter på stasjonen, som gjør ventetiden til en behagelig opplevelse. I tillegg er stasjonen godt tilrettelagt for reisende med bagasje, med heiser, rulletrapper og bagasjebærere som gjør det enkelt å komme seg rundt med tunge kofferter eller store bager.

Flytoget til Oslo lufthavn

Flytoget er en dedikert jernbanetjeneste som forbindes til Oslo lufthavn. Det går jevnlig mellom Oslo S og flyplassen, og tilbyr rask og pålitelig transport. Med komfortable sitteplasser og mulighet til å sjekke inn bagasje på forhånd, er dette et populært alternativ for reisende som ønsker en smidig overgang mellom by og flyplass.

Denne togforbindelsen er ikke bare praktisk for reisende, men den har også blitt anerkjent for sin punktlighet og effektivitet. Flytoget har et rykte for å være en av de mest pålitelige transportmetodene i Norge, og det er ikke uvanlig å se reisende som foretrekker dette toget for å unngå eventuelle forsinkelser som kan oppstå med andre transportmidler.

Buss til Oslo lufthavn

For de som foretrekker buss, er det flere bussruter som betjener Oslo lufthavn. Bussene betjener ulike områder, slik at du kan velge ruten som passer best for deg. Bussene har faste avgangs- og ankomsttidspunkter, slik at du kan planlegge reisen din i god tid. Dette kan være et rimeligere alternativ til tog eller taxi.

Taxi til Oslo lufthavn

Hvis du foretrekker privat transport eller har mye bagasje, kan en taxi være et praktisk alternativ for å komme deg til og fra Oslo lufthavn. Det er variasjoner i priser og tilgjengelighet avhengig av tidspunkt og dag i uken, så det kan være lurt å kontakte en pålitelig taxiselskap for å bestille på forhånd.

Det er også flere delt transporttjenester tilgjengelig, der du kan dele en taxi med andre reisende for å redusere kostnadene.

Så uansett hvilken transportmetode du velger, eller om du trenger korttids- eller langtidsparkering, har Oslo lufthavn alternativer som passer til dine behov. Husk å kontrollere priser, tilgjengelighet og andre relevante detaljer før du tar avgjørelsen. Ved å planlegge på forhånd, kan du sørge for at parkering og transport ikke blir en kilde til bekymring under dine reiser fra Oslo lufthavn.

Planlegger du reise fra Oslo Lufthavn Gardermoen og ønsker en bekymringsfri parkeringsløsning? Flight Park tilbyr en enkel og sikker parkeringstjeneste, 24 timer i døgnet. Med vår service kan du enkelt avlevere bilen din på kortidsparkeringen på plan 5, avgangsnivå, og en av våre representanter vil ta hånd om den videre. Når du kommer tilbake, vil bilen din være klar for henting på samme sted. Vi sørger for at bilen din parkeres trygt på vårt døgnbemannede område, og tilbyr til og med bilpleie mens du er på reisefot. Og det beste av alt? Våre priser for langtidsparkering er konkurransedyktige sammenlignet med flyplassens egne parkeringshus. Gjør parkering på Gardermoen enkel og bestill parkering hos Flight Park i dag!