Alle artikler

Reise til Cannes

A picturesque view of cannes

Oppdag den glamourøse franske rivieraen med en reise til Cannes! Utforsk luksuriøse strender, gourmetmat og den berømte filmfestivalen i denne eksklusive destinasjonen.


Cannes er en vakker by i Sør-Frankrike, kjent for sin luksus og glamour. Det er et populært reisemål for både sol- og filmsøkende turister. Den årlige filmfestivalen tiltrekker seg kjendiser fra hele verden, og byens vakre strender og pulserende atmosfære gjør Cannes til et perfekt reisemål for en unik ferieopplevelse. Her er noen tips til planlegging av turen din til Cannes.

Planlegging av turen

Beste tid å besøke Cannes

Cannes kan besøkes året rundt, men det er noen perioder som er mer populære enn andre. Hvis du ønsker å oppleve den berømte filmfestivalen, bør du planlegge besøket ditt i mai. Dette er også en flott tid å nyte solen og stranden. For å unngå de store folkemengdene, kan det være lurt å besøke Cannes utenom høysesongen.

En annen flott tid å besøke Cannes er i september og oktober når temperaturene fortsatt er behagelige, men turistmassene har begynt å avta. Dette er en perfekt tid for å utforske byen og kysten uten å måtte stå i lange køer eller kjempe om plass på strendene.

Pakkeliste for Cannes

Når du pakker for turen til Cannes, er det viktig å ta med deg riktig klær og tilbehør. Solkrem, solbriller og strandhåndklær er et must. Du vil også få bruk for lette sommerklær og komfortable sko for å utforske byen. Ikke glem å pakke med deg en elegant antrekk til en mulig festkveld.

I tillegg til klær og tilbehør, kan det være lurt å ta med en liten strandveske eller ryggsekk for å bære med deg vannflasker, snacks og solkrem mens du utforsker byen. En hatt kan også være nyttig for å beskytte deg mot solen mens du går langs Croisetten eller slapper av på stranden.

Transportmuligheter til Cannes

Flyreise til Cannes

Den enkleste måten å komme seg til Cannes på er å fly til den nærliggende Nice flyplass. Det er mange flyselskaper som tilbyr direkteflyvninger til Nice fra flere europeiske byer. Fra Nice flyplass kan du ta en kort togtur eller en behagelig bussreise til Cannes.

Togreise til Cannes

Hvis du foretrekker å reise med tog, er det gode forbindelser til Cannes fra mange europeiske byer. Togstasjonen i Cannes ligger sentralt og er godt koblet til andre franske byer. Det er en behagelig og avslappet måte å reise på, og du kan nyte de vakre landskapene underveis.

En annen spennende transportmulighet til Cannes er å ta en båttur langs den franske rivieraen. Du kan reise med båt fra forskjellige kystbyer som Monaco, Saint-Tropez eller Antibes og nyte den fantastiske utsikten over Middelhavet på vei til Cannes. Dette er en luksuriøs og minneverdig måte å ankomme Cannes på, og du vil få en unik opplevelse av den franske kystlinjen.

Overnatting i Cannes

Luksushoteller i Cannes

Cannes er kjent for sin luksus og har mange femstjerners hoteller å velge mellom. Hvis du ønsker å oppleve ekte glamour, kan du bo på et av de eksklusive hotellene ved strandpromenaden. Her kan du nyte fantastisk utsikt over Middelhavet og bli behandlet på aller høyeste nivå.

Å bo på et luksushotell i Cannes er ikke bare en overnatting, det er en opplevelse i seg selv. Mange av disse hotellene tilbyr eksklusive fasiliteter som spa, privat strandtilgang, gourmetrestauranter og takterrasser med panoramautsikt. Du kan også forvente deg enestående service fra personalet som er opplært til å imøtekomme alle dine behov og ønsker.

Budsjettvennlige alternativer

Hvis du reiser på et litt strammere budsjett, trenger du ikke bekymre deg. Cannes har også mange budsjettvennlige hoteller og leiligheter å tilby. Du kan velge å bo litt utenfor sentrum for å spare penger, eller se etter gode tilbud og rabatter som gjør oppholdet ditt rimeligere.

Å bo på et budsjettvennlig hotell i Cannes betyr ikke at du må ofre komfort eller bekvemmelighet. Mange av disse overnattingsstedene tilbyr fortsatt moderne fasiliteter som gratis Wi-Fi, frokostbuffé og en sentral beliggenhet nær offentlig transport. Ved å velge et rimeligere alternativ kan du frigjøre mer penger til å utforske byen, prøve lokale restauranter og oppleve alt det Cannes har å by på.

Severdigheter i Cannes

Filmfestivalen i Cannes

Den årlige filmfestivalen er en av hovedattraksjonene i Cannes. Her kan du være heldig og få et glimt av dine favorittkjendiser på den røde løperen. Det er også mange visninger av nye filmer og arrangementer knyttet til filmindustrien. En flott opplevelse for filmelskere!

Museer og gallerier i Cannes

Cannes har også et bredt utvalg av museer og gallerier som er verdt et besøk. Fra moderne kunst til historiske utstillinger, er det noe for enhver smak. Ta en spasertur langs Croisette-promenaden og utforsk de ulike kunstneriske perlene byen har å by på.

Cannes er ikke bare kjent for sin filmfestival, men også for sin vakre arkitektur. Byen har en blanding av ulike arkitektoniske stiler, fra klassisk fransk Riviera-stil til moderne design. En spasertur gjennom byen vil gi deg muligheten til å beundre vakre bygninger og historiske landemerker.

Mat og drikke i Cannes

Tradisjonell fransk mat i Cannes

Når du er i Cannes, må du prøve den deilige og autentiske franske maten. Byen har mange fantastiske restauranter som serverer lokale retter og spesialiteter. Prøv ferske sjømatretter, smakfulle oster og lokale viner for en ekte kulinarisk opplevelse.

Cannes er kjent for sin rike gastronomiske arv som blander provençalske tradisjoner med moderne kulinariske trender. En spesiell delikatesse å prøve er Bouillabaisse, en tradisjonell fiskesuppe fra Marseille-regionen som er en favoritt blant lokalbefolkningen og besøkende. Den rike smaken av safran, fennikel og fersk fisk vil garantert glede smaksløkene dine og gi deg et innblikk i det sørlige Frankrikes kulinariske arv.

Beste vinbarer i Cannes

Cannes er også kjent for sitt utvalg av gode viner. Ta turen til en av de lokale vinbarene og prøv forskjellige viner fra regionen. Vinbaren vil gi deg gode anbefalinger og veilede deg gjennom smaksopplevelsen. Nyt et glass eller to mens du tar inn den herlige atmosfæren.

For de som er vininteresserte, er Cannes et paradis med et bredt utvalg av lokale viner å utforske. Området rundt Cannes produserer noen av de mest berømte vinene i Provence, inkludert roséviner fra Côtes de Provence som er kjent for sin friske og fruktige karakter. Besøk en vingård i nærheten for en omvisning og vinsmaking for å virkelig sette pris på regionens vinproduksjon og lidenskapen som går inn i hvert glass.

Uansett hva slags opplevelse du leter etter, vil en reise til Cannes definitivt tilfredsstille dine behov. Byen har noe for enhver smak, enten du er interessert i film, kultur, mat eller bare ønsker å nyte solen på en luksuriøs strand. Så hvorfor ikke pakke dine kofferter og oppleve Cannes på nært hold?

Planlegger du en reise til Cannes fra Oslo Lufthavn Gardermoen? Gjør turen enda mer bekymringsfri med Flight Park, som tilbyr et trygt og behagelig parkeringsalternativ 24 timer i døgnet. Du kan enkelt avlevere bilen din på kortidsparkeringen på plan 5, avgangsnivå, og våre representanter vil ta hånd om alt. Med døgnbemannet parkering, bilpleie og bilservice tilgjengelig mens du nyter solen i Cannes, kan du reise med ro i sinnet. Og når du kommer tilbake, vil bilen din være klar for deg på samme sted, uansett om flyet er forsinket. I tillegg tilbyr vi konkurransedyktige priser for langtidsparkering. Ikke vent, bestill parkering på Gardermoen i dag og start din reise til Cannes med stil.