Alle artikler

Reise til Disney World

The iconic cinderella castle at disney world

Opplev magien i Disney World på din neste ferie! Les om de beste attraksjonene, spisestedene og tips for å få mest mulig ut av ditt besøk.


Å planlegge en tur til Disney World kan være en spennende opplevelse. Denne populære fornøyelsesparken i Florida tiltrekker seg hvert år millioner av besøkende fra hele verden. Enten du er en erfaren Disney-fan eller planlegger din første tur, er det noen viktige ting du bør vite før du drar.

Planlegging av turen

Beste tid å besøke Disney World

Å velge riktig tidspunkt for å besøke Disney World kan ha stor innvirkning på opplevelsen din. Vær oppmerksom på at parken kan være overfylt i høysesongen, som inkluderer skoleferier og ferier som 4. juli og Thanksgiving. For å unngå lange køer og store folkemengder, kan det være lurt å vurdere å reise i lavsesongen, som vanligvis er i januar og september.

Januar er en flott tid å besøke Disney World, da det er mindre folk i parken og køene er kortere. Du kan nyte attraksjonene og opplevelsene uten å måtte vente i lange linjer. I tillegg er været vanligvis mildt og behagelig, perfekt for å utforske parken uten å bli for varm eller for kald.

September er også en god tid å besøke Disney World, spesielt etter at skoleferien har sluttet. Parken er vanligvis mindre overfylt, og du kan oppleve kortere køer og mindre ventetid. Vær oppmerksom på at det kan være noen regnbyger i september, så det kan være lurt å ta med en lett regnjakke eller paraply.

Pakkeliste for Disney World

En godt forberedt reisende er en glad reisende. Her er noen nødvendigheter du bør inkludere på pakkelisten din for Disney World:

  • Komfortable sko: Du vil tilbringe mye tid på føttene, så sørg for å ha sko som er behagelige å gå i.
  • Solbeskyttelse: Florida er kjent for sitt varme klima, så sørg for å ha solkrem, solhatter og solbriller for å beskytte deg mot solens sterke stråler.
  • Regnklær: Det kan være uforutsigbare værforhold i Florida, så det kan være lurt å ta med en lett regnjakke eller paraply.
  • Vannflaske: Det er viktig å holde seg hydrert i løpet av dagen, så ha med en gjenbrukbar vannflaske som du kan fylle på vannfontenene rundt i parken.

I tillegg til disse nødvendighetene, kan det også være lurt å ta med en ryggsekk eller en liten bag for å bære dine eiendeler rundt i parken. Dette gjør det enklere å ha med deg alt du trenger, samtidig som du har hendene fri til å nyte attraksjonene.

Budsjett for Disney World-turen

En tur til Disney World kan være en betydelig investering. Det er viktig å sette opp et realistisk budsjett før du drar, og inkludere kostnader som billetter til parken, overnatting, transport, mat og suvenirer. Husk å sjekke om det er mulig å få rabatter gjennom pakketilbud eller medlemskap i Disney-rewardsprogrammer.

Det er også verdt å merke seg at det er mange gratis eller rimelige aktiviteter og attraksjoner rundt Disney World-området. Du kan utforske Disney Springs, et shopping- og underholdningsområde med butikker, restauranter og live-underholdning. Det er også flere offentlige parker og naturområder i nærheten hvor du kan nyte naturen og slappe av uten å bruke mye penger.

Transport til og fra Disney World

Fly til Disney World

Den enkleste måten å komme seg til Disney World er å fly til Orlando International Airport. Fra flyplassen kan du enten leie bil eller ta en flyplasstransport til parken. Hvis du ikke har behov for bil i løpet av oppholdet ditt, er det også mulig å benytte seg av offentlig transport, som busser og drosjer.

Bilutleie og offentlig transport

Dersom du velger å leie bil under oppholdet ditt, er det flere bilutleiefirmaer å velge mellom på flyplassen og i nærheten av Disney World. Alternativt kan du bruke offentlig transport, som SunRail-tog og Lynx-busser, for å komme deg rundt i området. Disney World har også et omfattende transportsystem, inkludert busser, båter og monorail, som kan frakte deg mellom parkene og hotellet ditt.

For de som foretrekker en mer miljøvennlig transportmåte, tilbyr Disney World også sykkelutleie på utvalgte steder. Dette er en flott måte å utforske området rundt parken på en mer aktiv måte. Sykkelstiene er godt vedlikeholdt og gir deg muligheten til å se mer av den vakre naturen og de pittoreske omgivelsene rundt Disney World.

Overnatting i Disney World

Fordeler med å bo på Disney-hotell

Å bo på et Disney-hotell kan gi deg flere fordeler under oppholdet ditt. Noen av fordelene inkluderer tidlig adgang til parkene, transport til og fra flyplassen, og muligheten til å bestille FastPass+ – en tjeneste som lar deg reservere køfrie pass til utvalgte attraksjoner. Velg mellom et bredt utvalg av hoteller som passer forskjellige budsjett og preferanser.

Disney-hotellene er designet for å gi gjestene en magisk opplevelse fra det øyeblikket de ankommer. Fra de imponerende lobbyene til de tema-tilpassede rommene, er hvert hotell unikt og skaper en atmosfære av eventyr og moro. Mange av hotellene tilbyr også spesialarrangementer og karaktermøter som gir gjestene muligheten til å komme tett på sine favorittdisneyfigurer.

Alternativer til Disney-hotell

Hvis et Disney-hotell ikke passer dine behov eller budsjett, er det også mange andre overnattingsalternativer i nærheten av parken. Du kan velge mellom hoteller, ferieboliger og campingplasser. Vær oppmerksom på at noen hoteller tilbyr transportservice til Disney World for å gjøre det enklere for gjestene.

I tillegg til de tradisjonelle overnattingsstedene i området, kan du også vurdere å bo på en av de mange luksuriøse resortene som ligger i nærheten av Disney World. Disse resortene tilbyr førsteklasses fasiliteter som spa, golfbaner og gourmetrestauranter, slik at du kan nyte en avslappende og luksuriøs ferie etter en travel dag i parken. Mange av disse resortene tilbyr også transport til og fra Disney World, slik at gjestene enkelt kan komme seg til og fra parken uten bekymringer.

Spise og drikke i Disney World

Måltidsplaner på Disney World

Disney World tilbyr forskjellige måltidsplaner som kan hjelpe deg med å spare penger på mat under oppholdet. Disse planene gir deg et bestemt antall måltider og snacks per dag, avhengig av hvilken plan du velger. Du kan også bestille bordreservasjoner på populære restauranter i parken.

Å velge riktig måltidsplan kan være avgjørende for din totale opplevelse på Disney World. Enten du foretrekker å ha fleksibiliteten til å spise hvor og når du vil, eller om du foretrekker å ha alt planlagt på forhånd, vil det finnes en plan som passer dine behov. Det er også verdt å merke seg at noen restauranter krever bordreservasjoner lang tid i forveien, spesielt de mest populære spisestedene.

Beste restauranter i Disney World

Det finnes et bredt utvalg av restauranter å velge mellom i Disney World, og matopplevelsen er en viktig del av turen. Enten du er ute etter gourmetmåltider eller familiestilservering, vil du finne noe som passer dine smaksløker. Noen av de beste restaurantene inkluderer Victoria & Albert’s, Cinderella’s Royal Table og Be Our Guest Restaurant.

Maten på disse restaurantene er ikke bare velsmakende, men også en del av den totale opplevelsen. Victoria & Albert’s tilbyr en eksklusiv og elegant spiseopplevelse, mens Cinderella’s Royal Table lar deg spise i en ekte eventyrsetting. Be Our Guest Restaurant tar deg med inn i den magiske verdenen til «Skjønnheten og Udyret», og gir deg en minneverdig opplevelse som passer for både barn og voksne.

Attraksjoner og aktiviteter i Disney World

De mest populære attraksjonene

Det er mange fantastiske attraksjoner å oppleve i Disney World. Noen av de mest populære inkluderer Space Mountain, Pirates of the Caribbean og Splash Mountain. Sørg for å planlegge hvilke attraksjoner du vil besøke på forhånd, og benytt deg av FastPass+ for å minimere ventetiden.

Tips for å unngå lange køer

For å unngå lange køer, kan du vurdere å dra tidlig om morgenen eller sent på kvelden når parkene er mindre overfylte. Det kan også være lurt å bruke FastPass+ for å reservere køfrie pass til populære attraksjoner. Noen av attraksjonene har også enkeltkøer for enkeltreisende, som kan bidra til å redusere ventetiden betydelig.

Uansett om du er en Disney-entusiast eller bare ønsker å oppleve magien for første gang, vil en reise til Disney World være fylt med minner og glede. Ved å planlegge turen nøye, velge riktig tidspunkt for besøket, og utnytte attraksjonenes og aktivitetenes mangfold, vil du sikre deg en fantastisk opplevelse i den magiske verden av Disney.

Disney World er ikke bare et sted for barn, men også for voksne som ønsker å gjenoppleve barndomsminner eller skape nye. Parken har et bredt utvalg av restauranter som passer for enhver smak, fra gourmetmat til enkle snacks. Du kan også utforske de ulike butikkene som selger alt fra Disney-merchandise til unike suvenirer som du kan ta med hjem som minner fra turen.

Klar for en magisk reise til Disney World? Gjør turen enda mer bekymringsfri ved å bestille parkering hos Flight Park. Med vårt trygge og behagelige parkeringsalternativ på Oslo Lufthavn Gardermoen, kan du reise fra avgangsnivået og returnere til samme sted, uten å tenke på parkering. Vi passer på bilen din døgnet rundt, og tilbyr til og med bilpleie mens du er borte. Spar tid og penger ved å velge Flight Park for din langtidsparkering. Bestill parkering på Gardermoen nå og start eventyret uten bekymringer.