Alle artikler

Reise til England

The iconic landmarks of england such as big ben

Planlegger du en spennende reise til England? Utforsk de ikoniske landemerkene, nyt den tradisjonelle pubkulturen og opplev den pulserende atmosfæren i London.


England er et populært reisemål for mange, og det er ikke uten grunn. Landet har en fascinerende historie, vakker natur og en rik kultur. Enten du planlegger å besøke de historiske byene som London og Oxford, eller utforske landsbygda i Yorkshire og Cornwall, vil en tur til England gi deg mange minner for livet.

Planlegging av turen

Før du begynner å pakke kofferten, er det viktig å planlegge turen grundig. Her er noen ting du må tenke på før du reiser til England.

Beste tid å besøke England

England har et temperert klima, med moderate temperaturer året rundt. Men det er visse tidspunkter på året som er bedre egnet for besøkende. Sommermånedene juni til august er ideelle for solfylte dager og behagelige temperaturer. Våren og høsten kan også være vakre med færre turister. Vinteren kan være kald og regnfull, så det kan være lurt å unngå denne tiden hvis du ikke liker dårlig vær.

Det er verdt å merke seg at England har en rik kulturarv og en rekke festivaler og arrangementer som finner sted i løpet av året. Hvis du er interessert i å oppleve lokal kultur og tradisjoner, kan det være lurt å planlegge turen din rundt slike hendelser. Dette vil gi deg en dypere forståelse av landet og dets innbyggere.

Viktige dokumenter for reisen

Før du reiser til England, må du sørge for at du har alle nødvendige dokumenter i orden. Passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter planlagt avreisedato. Du kan også trenge et visum, avhengig av oppholdsperioden og din nasjonalitet. Det anbefales også å ha reiseforsikring for å dekke eventuelle uforutsette hendelser under oppholdet.

I tillegg til pass og visum, kan det være lurt å ha en kopi av reiseruten din og kontaktinformasjon til ambassaden eller konsulatet i tilfelle nødsituasjoner. Det er alltid bedre å være føre var og ha alle dokumentene organisert før du reiser, for å unngå unødvendig stress under turen.

Budsjett for reisen til England

England kan være en dyr destinasjon, spesielt i byene som London. Det er viktig å sette opp et budsjett på forhånd for å unngå økonomiske bekymringer under turen. Husk å inkludere kostnadene for flybilletter, overnatting, mat, transport og aktiviteter. Du kan også vurdere å kjøpe et turistkort som gir deg rabatter på attraksjoner og offentlig transport.

Det er også lurt å sette av litt ekstra penger til uforutsette utgifter og shopping. England er kjent for sitt varierte shoppingtilbud, fra luksuriøse varehus i London til sjarmerende markeder i mindre byer. Å ha litt ekstra penger tilgjengelig vil gi deg muligheten til å utforske og oppleve alt landet har å tilby uten å bekymre deg for budsjettet ditt.

Transportmuligheter

Når du er i England, vil du ha flere transportalternativer tilgjengelig for å komme deg rundt og utforske landet.

Å reise rundt i England gir deg muligheten til å oppleve en variert og vakker natur. Fra de bølgende åsene i Cotswolds til de dramatiske klippene i Cornwall, vil du bli bergtatt av den naturlige skjønnheten landet har å by på. Utforsk de sjarmerende landsbyene og byene som ligger langs veiene, og nyt den pittoreske engelske landsbygda mens du reiser fra sted til sted.

Flyreise til England

Den enkleste måten å komme seg til England er via fly. Landet har flere internasjonale flyplasser, inkludert Heathrow, Gatwick og Stansted i London. Du kan også vurdere å fly til mindre regionale flyplasser, avhengig av destinasjonen din. Husk å sjekke innbestemmelser og bagasjegrenser før du reiser.

Togreise til England

Hvis du foretrekker å reise med tog, har England et omfattende jernbanenettverk som dekker store deler av landet. Du kan ta tog fra London til forskjellige byer som Manchester, Edinburgh og Bath. Togturen i England er kjent for å være komfortabel og gir deg muligheten til å nyte den vakre britiske landsbygda.

Enten du reiser med tog gjennom de grønne åsene i Yorkshire eller langs kysten i Devon, vil du få et glimt av det varierte landskapet og den rike historien som preger England. Sett deg til rette i togsetet og la deg fortrylle av de skiftende omgivelsene mens du reiser fra en by til en annen.

Bilreise til England

Dersom du ønsker større fleksibilitet, kan du vurdere å leie en bil og kjøre rundt i England. Veinettet er godt utviklet, og det er enkelt å komme seg fra den ene byen til den andre. Vær imidlertid oppmerksom på at i England kjører man på venstre side av veien, så dette kan være en utfordring for de som er vant til å kjøre på høyre side.

Utforsk de pittoreske landsbyene som ligger utenfor allfarvei, besøk de historiske slottene og herskapshusene som punkterer landskapet, og nyt friheten ved å kunne stoppe hvor som helst langs veien for å ta inn den vakre naturen. En bilreise i England gir deg muligheten til å oppdage skjulte perler og oppleve landet på en unik og personlig måte.

Overnatting i England

Når det gjelder overnatting, har England et bredt spekter av alternativer som passer ethvert budsjett og preferanse.

Å bo i England kan være en unik opplevelse, uansett om du velger å bo på et luksuriøst hotell, et sjarmerende Bed & Breakfast eller en idyllisk campingplass. Landet har en rik historie og variert kultur som gjenspeiles i overnattingsmulighetene.

Hoteller og B&Bs i England

Du vil finne et stort antall hoteller og Bed & Breakfast-steder spredt over hele England. Enten du foretrekker luksuriøse hotellrom eller koselige gjestehus, vil du ikke ha problemer med å finne et komfortabelt sted å bo. Sørg for å bestille på forhånd, spesielt i de travle turistsesongene.

Hotellene i England varierer fra moderne og elegante etablissementer til sjarmerende historiske bygninger med vakre arkitektoniske detaljer. Mange av dem tilbyr også førsteklasses fasiliteter som spa, restauranter med Michelin-stjerner og fantastisk utsikt over byen eller landskapet.

Camping i England

Hvis du er en friluftsentusiast, kan du vurdere å campe under oppholdet i England. Landet har mange campingplasser, spesielt i de naturskjønne områdene. Du kan oppleve den vakre naturen mens du sover under stjernene. Husk å sjekke reglene og reservere på forhånd.

Camping i England gir deg muligheten til å utforske landets uberørte natur på nært hold. Du kan våkne opp til fuglesang og frisk luft, og kanskje til og med nyte en morgenkopp te mens du tar inn den pittoreske omgivelsen rundt deg.

Leiligheter og feriehus i England

Hvis du reiser som en gruppe eller ønsker mer privatliv, kan du vurdere å leie en leilighet eller et feriehus. Dette gir deg muligheten til å lage din egen mat og ha et hjemmekoselig miljø. Det er mange plattformer og nettsteder som tilbyr slike overnattingsalternativer.

Leie av leiligheter eller feriehus i England kan være en flott måte å fordype deg i lokalkulturen og oppleve hverdagslivet i landet. Du kan handle på lokale markeder, lage mat med ferske råvarer og slappe av i ditt eget private utendørsområde etter en lang dag med sightseeing.

Mat og drikke i England

England har et variert kulinarisk tilbud, og det er mye å utforske i den britiske matkulturen.

Den engelske matkulturen har blitt formet av århundrer med historie, påvirket av ulike kulturer og tradisjoner. En spennende del av den tradisjonelle engelske maten er afternoon tea, en høytidelig servering av te, scones, smørbrød og kaker. Dette er en opplevelse som gir deg et innblikk i den britiske aristokratiets spisevaner.

Tradisjonell engelsk mat

Noen av de mest kjente tradisjonelle engelske rettene inkluderer fish and chips, Sunday roast, shepherd’s pie og baked beans. Du bør absolutt prøve disse rettene under oppholdet i England for å få en smak av den lokale kulturen.

En annen del av den engelske matarven er de berømte engelske pubene. Her kan du ikke bare nyte en pint med øl, men også prøve klassiske pubretter som ploughman’s lunch, steak and ale pie og scotch eggs. Pubene er en viktig del av det sosiale livet i England og er et flott sted å oppleve den lokale atmosfæren.

Populære engelske drikker

England er også kjent for sitt utvalg av drikkevarer. Du kan nyte en kopp engelsk te, et glass gin and tonic eller et pint med tradisjonell britisk øl. Det finnes også et godt utvalg av lokale cider og whisky.

For de som er interessert i å lære mer om britisk ølkultur, er et besøk på en tradisjonell pub eller et mikrobryggeri et must. Her kan du smake på ulike typer øl, fra lys ale til fyldig stout, og lære om bryggeprosessen som har vært en del av britisk historie i århundrer.

Vegetar og vegan alternativer i England

Hvis du er vegetarianer eller veganer, trenger du ikke bekymre deg. England har også et stort utvalg av vegetariske og veganske restauranter og kafeer som tilbyr smakfulle og sunne retter. Du kan nyte alt fra plantebasert kjøtt til ferske grønnsaker og frukt.

Uansett hva dine interesser eller preferanser er, vil en reise til England gi deg en opplevelse du sent vil glemme. Utforsk de historiske byene, nyt den vakre naturen og opplev den britiske kulturen på sitt beste. Planlegg reisen din nøye og sørg for å ta deg tid til å oppleve alt det spennende England har å tilby. God tur!

Når du nå er klar for å oppleve alt det vakre og spennende England har å tilby, husk at Flight Park gjør din reise fra Oslo Lufthavn Gardermoen enda mer behagelig. Med vår trygge og praktiske parkeringstjeneste kan du avlevere bilen din på kortidsparkeringen på plan 5, avgangsnivå, og reise bekymringsfritt. Vi passer på bilen din 24 timer i døgnet, og tilbyr til og med bilpleie mens du utforsker de britiske øyer. Når du returnerer, vil bilen din være klar og vente på deg, akkurat der du forlot den. For en enklere og rimeligere parkeringsløsning på Gardermoen, bestill parkering hos Flight Park før din neste reise til England. God tur!