Alle artikler

Reise til Kanariøyene

A picturesque canary islands landscape

Drømmer du om en avslappende ferie på Kanariøyene? Oppdag de vakre strendene, spennende kultur og herlig mat på disse populære øyene.


Planlegging av en reise til Kanariøyene kan være både spennende og utfordrende. Med sin vakre natur, behagelige klima og rike kultur, er dette en destinasjon som passer for alle typer reisende. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å planlegge turen din til Kanariøyene.

Beste tiden å besøke Kanariøyene

Når det kommer til timingen av turen din til Kanariøyene, er det viktig å velge riktig tidspunkt. Øyene har et behagelig klima året rundt, men noen perioder kan være mer optimale enn andre. De fleste besøkende velger å reise hit i vintermånedene, fra november til april, når temperaturene er milde og solen skinner mesteparten av tiden. Hvis du ønsker å unngå de store turistmassene, kan det være lurt å unngå høysesongen og reise utenom disse månedene.

En annen flott tid å besøke Kanariøyene er om våren, spesielt i mai og juni. På denne tiden av året blomstrer øyene med fargerike blomster og vegetasjon, og temperaturene er fortsatt behagelige for å nyte utendørsaktiviteter som fotturer og sykling. Du kan også oppleve lokale festivaler og arrangementer som feires i løpet av våren, noe som gir deg et innblikk i øyenes kultur og tradisjoner.

Pakkeliste for Kanariøyene

Når du pakker for turen til Kanariøyene, er det viktig å tenke på hva slags aktiviteter du skal delta i og hvilken tid på året du besøker. Her er noen nødvendigheter du bør ha med i bagasjen:

  • Lett sommerklær
  • Badedrakt og strandhåndkle
  • Solkrem med høy solbeskyttelsesfaktor
  • Godt fottøy for fotturer
  • Reiseforsikring

Kanariøyene, en øygruppe som tilhører Spania, består av syv hovedøyer som alle har sin unike sjarm og natur. Fra de svarte lavastrendene på Lanzarote til de frodige skogene på La Gomera, er det et variert landskap å utforske. På grunn av den behagelige temperaturen året rundt er Kanariøyene et populært reisemål for solsøkende turister så vel som eventyrlystne reisende som ønsker å utforske øyenes mange stier og fjell.

En annen viktig ting å huske når du pakker for Kanariøyene, er å ta med deg kameraet ditt. Øygruppen er full av fantastiske fotomuligheter, enten det er de fargerike husene i byen Puerto de la Cruz på Tenerife eller solnedgangen over Atlanterhavet sett fra klippene på Gran Canaria. Å kunne fange øyeblikkene og minnene fra din reise vil være uvurderlig når du ser tilbake på opplevelsen din på disse vakre øyene.

Transport til og rundt Kanariøyene

Før du kommer til Kanariøyene, må du bestemme deg for hvordan du skal komme deg dit og hvordan du skal komme deg rundt på øyene.

Kanariøyene, en spansk øygruppe utenfor Nordvest-Afrika, består av syv større øyer og flere mindre øyer. Øygruppen er et populært reisemål for turister på grunn av sitt behagelige klima året rundt og vakre strender.

Flyreise til Kanariøyene

Den enkleste og vanligste måten å komme seg til Kanariøyene på er fly. De fleste større flyselskaper har flyvninger til øyene fra mange europeiske byer. Det er flere flyplasser å velge mellom, så du kan finne en som passer best for din reiseplan.

Reisetiden til Kanariøyene varierer avhengig av hvilken øy du lander på. De to største øyene, Tenerife og Gran Canaria, har de travleste flyplassene med hyppige avganger og gode forbindelser til resten av øygruppen.

Offentlig transport på Kanariøyene

Etter at du har ankommet øyene, er det flere måter å komme seg rundt på. Det er et godt utvalg av busser som kjører mellom de ulike byene, og dette er et rimelig og miljøvennlig alternativ. Hvis du ønsker større fleksibilitet, kan du også leie en bil. På denne måten kan du oppdage øyene i ditt eget tempo og utforske skjulte perler som kanskje ikke er tilgjengelige med offentlig transport.

En annen spennende måte å utforske Kanariøyene på er med båt. Det er flere selskaper som tilbyr båtturer mellom øyene, slik at du kan oppleve den vakre øygruppen fra sjøen. Dette gir deg en unik mulighet til å se de ulike øyene fra et annet perspektiv og nyte den fantastiske kystlinjen.

Overnatting på Kanariøyene

Når det gjelder overnatting på Kanariøyene, er det mange alternativer å velge mellom, uansett budsjett eller preferanser.

Kanariøyene, en øygruppe som tilhører Spania, er kjent for sitt behagelige klima, vakre strender og varierte landskap. Å finne riktig overnattingssted på disse øyene kan bidra til å gjøre opplevelsen din enda mer minneverdig. Mange av overnattingsstedene på Kanariøyene er designet for å gi deg en autentisk øyopplevelse, enten du foretrekker en avslappende strandferie eller en aktiv utforskning av øyenes natur.

Luksushoteller på Kanariøyene

Hvis du ønsker å bade i luksus under oppholdet ditt på Kanariøyene, er det ingen mangel på luksushoteller som vil tilfredsstille dine behov. Disse hotellene tilbyr førsteklasses fasiliteter, inkludert spa, private strender, gourmetrestauranter og mye mer.

Å bo på et luksushotell på Kanariøyene gir deg muligheten til å skjemme deg bort og nyte en sofistikert atmosfære mens du utforsker alt øyene har å by på. Mange av disse hotellene ligger ved strandkanten, slik at du kan våkne opp til lyden av bølgene og nyte spektakulære solnedganger rett fra rommet ditt.

Rimelige overnattingsalternativer

Hvis du er på et strammere budsjett, er det også mange rimelige overnattingsalternativer tilgjengelig. Du kan velge mellom en rekke feriehus, leiligheter og moderne vandrerhjem. Disse alternativene gir deg muligheten til å oppleve Kanariøyene uten å bruke for mye penger på overnatting.

Å bo på et rimelig overnattingssted på Kanariøyene betyr ikke at du må ofre komfort eller bekvemmelighet. Mange av disse overnattingsstedene ligger i nærheten av populære turistattraksjoner og har en hjemmekoselig atmosfære som gjør at du føler deg velkommen og avslappet under hele oppholdet ditt.

Mat og drikke på Kanariøyene

En reise til Kanariøyene er ikke komplett uten å utforske det lokale kjøkkenet. Her er noen av de mest populære matrettene og stedene å spise på øyene:

Tradisjonell kanarisk mat

Kanarisk mat kjennetegnes av sin enkelhet og bruk av ferske ingredienser. Prøv retter som «papas arrugadas» (små rynkede poteter servert med saltvann), «mojo» (en lokal saus med forskjellige smaker) og «gofio» (en tradisjonell kornblanding). Det er også et bredt utvalg av fersk sjømat og lokale oster som du absolutt bør smake på.

En annen spennende del av det kanariske kjøkkenet er bruken av «sancocho», en tradisjonell fiskerett laget med ulike typer fisk, poteter, søtpoteter og kikerter. Denne retten er en favoritt blant lokalbefolkningen og er en perfekt måte å utforske øyas autentiske smaker på.

Beste steder å spise på Kanariøyene

På Kanariøyene finner du et stort utvalg av restauranter som serverer internasjonal mat samt lokale retter. Ta turen til noen av de populære stedene, spesielt i byene som Puerto de la Cruz og Las Palmas, for å oppleve en kulinarisk reise du sent vil glemme.

Ikke gå glipp av muligheten til å besøke lokale markeder hvor du kan smake på ferske råvarer og tradisjonelle retter laget av lokale produsenter. Disse markedene er en skattekiste av kanariske delikatesser og en flott måte å oppleve den ekte matkulturen på øyene.

Aktiviteter og severdigheter

Når du har tilfredsstilt magesulten din, er det på tide å utforske øyene og oppleve alt de har å tilby.

Utforske Kanariøyene gir deg en unik mulighet til å oppdage den varierte og fascinerende naturen som preger øyene. Fra de dramatiske vulkanske landskapene på Lanzarote til de frodige skogene på La Gomera, vil hvert hjørne av øygruppen presentere deg for nye og spennende naturopplevelser. Ta en tur til den mystiske Garajonay nasjonalpark på La Gomera for å beundre de tåkebelagte skogene som har stått urørt i århundrer.

Populære strender på Kanariøyene

Kanariøyene er kjent for sine fantastiske strender med krystallklart vann og gyldent sand. Ta turen til Playa de Maspalomas på Gran Canaria, Playa de las Teresitas på Tenerife eller Playa de Papagayo på Lanzarote. Uansett hvilken øy du besøker, vil du være sikker på å finne en strand som passer dine behov.

For de som elsker vannsport, er Kanariøyene et paradis. Med ideelle vindforhold og bølger av ulik størrelse, er øygruppen et populært reisemål for surfing, windsurfing og kitesurfing. Utforsk de lokale surfe-skolene på øyene for å lære deg en ny ferdighet eller forbedre dine eksisterende ferdigheter.

Historiske steder å besøke

For de som er interessert i historie og kultur, er det flere historiske steder å utforske på Kanariøyene. Besøk det berømte nasjonalmonumentet Caldera de Taburiente på La Palma, utforsk det majestetiske Teide-fjellet på Tenerife eller gå på oppdagelsesferd i gamlebyen i Las Palmas. Uansett hvilke interesser du har, vil Kanariøyene kunne tilby noe som fanger din oppmerksomhet.

Uansett hva som er formålet med turen din til Kanariøyene, vil du ikke bli skuffet. Øyene imøtekommer alle typer reisende, enten du er ute etter sol og avslapning, eventyr og friluftsliv, eller en dose historie og kultur. Sett i gang planleggingen av din neste reise til Kanariøyene, og få en opplevelse som vil bli husket i lang tid fremover!

Er du klar for å oppleve alt det fantastiske Kanariøyene har å by på? Start din bekymringsfrie reise med Flight Park, og nyt den mest praktiske og sikre parkeringen ved Oslo Lufthavn Gardermoen. Med vår 24-timers service, kan du overlate bilen din i våre pålitelige hender mens du utforsker de historiske stedene og nyter solen. Vi sørger for at bilen din er trygt parkert, og tilbyr til og med bilpleie mens du er borte. Og når du kommer tilbake, vil bilen din vente på deg rett ved terminalen. For en enklere og rimeligere parkeringsløsning, bestill parkering på Gardermoen allerede i dag og gjør din reise til Kanariøyene enda mer minneverdig.