Alle artikler

Reise til Kraków

The iconic wawel castle

Opplev magiske Kraków på din neste reise! Utforsk den historiske gamlebyen, besøk det imponerende slottet Wawel og nyt den pulserende atmosfæren i Polens kulturelle hovedstad.


Kraków er en utrolig vakker by som tiltrekker seg turister fra hele verden. Med sin rike historie, fantastiske arkitektur og herlige mat er det ikke rart at Kraków er et populært reisemål. Her er en guide som hjelper deg med å planlegge din reise til Kraków.

Planlegging av reisen

Det første du bør tenke på når du planlegger din reise til Kraków er det beste tidspunktet å besøke byen. Kraków er vakker året rundt, men det er noen perioder som er spesielt attraktive. Den beste tiden å besøke Kraków på er om våren og høsten, når været er mildt og turiststrømmen er litt lavere enn om sommeren.

Når du har valgt tidspunktet for reisen din, er det på tide å lage en pakkeliste. Kraków kan være ganske kaldt om vinteren, så sørg for å ta med varme klær og en god jakke. Om sommeren kan det være varmt, så ta med lette klær og solkrem. Husk også å ta med deg noen komfortable sko, da det er mye å utforske til fots i Kraków.

En annen viktig ting å vurdere når du planlegger reisen til Kraków er å utforske byens rike kulturarv. Kraków er kjent for sin vakre gamleby, som står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Ta deg tid til å besøke Wawel-slottet, som har en imponerende historie og fantastisk arkitektur. Gå ikke glipp av den imponerende Mariakirken med sine vakre tårn og legendariske trompetblåser.

Transport til Kraków

Det er flere måter å komme seg til Kraków på, avhengig av hvor du reiser fra. Hvis du velger å fly, er Kraków internasjonale lufthavn «John Paul II» en praktisk og enkel måte å komme seg til byen på. Det er regelmessige flyvninger fra mange europeiske byer.

Hvis du foretrekker å reise med tog, kan du ta en direkte forbindelse til Kraków fra mange europeiske byer. Det polske jernbanenettverket er velutviklet og tilbyr komfortable togreiser til rimelige priser.

En annen spennende transportmåte til Kraków er å reise med buss. Det er et omfattende bussnettverk som knytter Kraków til andre byer i Polen og også til nabolandene. Bussreiser kan være en rimelig og praktisk måte å utforske området rundt Kraków på, da det gir deg muligheten til å se vakre landskap underveis.

For de som foretrekker en mer fleksibel transportløsning, er det også mulig å leie en bil og kjøre til Kraków. Veinettverket i Polen er godt vedlikeholdt, og det er enkelt å komme seg rundt med bil. Dette alternativet gir deg friheten til å utforske Kraków og omkringliggende områder i ditt eget tempo, og du kan stoppe underveis for å besøke små landsbyer eller vakre naturområder.

Overnatting i Kraków

Når det gjelder overnatting i Kraków, er det et bredt utvalg av alternativer å velge mellom. Hvis du foretrekker å bo på hotell, kan du finne alt fra luksuriøse femstjerners hoteller til mer rimelige alternativer. De fleste hotellene ligger sentralt i byen, slik at du enkelt kan utforske Krakóws severdigheter til fots.

Hvis du ønsker en mer uformell og budsjettvennlig opplevelse, kan du vurdere å bo på en av Krakóws mange leiligheter eller vandrerhjem. Dette kan være en flott måte å spare penger og oppleve byen på en mer autentisk måte. Det finnes mange flotte alternativer som passer til enhver smak og budsjett.

Kraków er en by med en rik historie og kultur, og det er viktig å velge en overnattingsmulighet som lar deg utforske alt den har å tilby. Mange av hotellene i Kraków har bevart sin historiske sjarm og arkitektur, og tilbyr gjestene en unik opplevelse av byens kulturarv. Å bo på et slikt hotell kan virkelig forsterke opplevelsen av å være i Kraków.

I tillegg til hoteller og leiligheter, tilbyr Kraków også unike overnattingsmuligheter som gjestehus og boutiquehoteller. Disse mindre overnattingsstedene gir ofte en mer personlig service og en følelse av å være hjemme langt borte fra hjemmet. Utforsk de ulike alternativene nøye for å finne det perfekte stedet å bo under ditt opphold i Kraków.

Severdigheter i Kraków

Kraków er kjent for sin rike historiske arv, og det er mange fantastiske severdigheter å utforske. Fra det imponerende Wawel-slottet til det vakre Gamlebytorget, vil du ikke bli skuffet over Krakóws historiske steder. Ta gjerne en guidet tur for å lære mer om byens fascinerende historie.

I tillegg til de historiske stedene, kan du også besøke noen av Krakóws mange museer og gallerier. Nasjonalmuseet og Museet for samtidskunst er to flotte alternativer for kunstentusiaster, mens Oskar Schindlers fabrikk museum gir et unikt innblikk i Krakóws rolle under andre verdenskrig.

En annen spennende attraksjon i Kraków er Planty Park, en vakker grønn oase som omgir den historiske bykjernen. Parken ble anlagt på stedet der bymuren en gang stod, og den er et populært sted for avslappende spaserturer og piknik. Du kan også finne flere små fontener og skulpturer spredt rundt i parken, som legger til dens sjarm.

Mat og drikke i Kraków

En reise til Kraków vil ikke være komplett uten å nyte den tradisjonelle polske maten. Prøv deilige pierogier, polske pølser og søte bakverk som makroner og bułeczki. Kraków har også et blomstrende kafé- og restaurantliv, så ta deg tid til å nyte et godt måltid eller en kopp kaffe på en av byens mange kafeer og restauranter.

For å virkelig fordype deg i Krakóws kulinariske verden, bør du også prøve den berømte polske suppen kalt żurek. Denne syrlige suppen er laget med surdeig og serveres ofte med pølse og hardkokte egg. En annen lokal favoritt er bigos, en tradisjonell polsk rett laget med surkål, kjøtt og sopp. Disse rettene er en smakfull måte å utforske Krakóws autentiske matkultur på.

Et annet must når du besøker Kraków er å prøve den lokale drikken kalt Żubrówka, også kjent som bison gress vodka. Denne unike vodkaen er aromatisert med bladene fra bison gresset, som gir den en karakteristisk smak. Żubrówka er en populær drikke i Polen og kan nytes ren eller som en ingrediens i cocktailer. Så sørg for å skåle med en shot av denne spesielle vodkaen mens du er i Kraków!

For å oppsummere, en reise til Kraków er en opplevelse som vil fylle deg med inspirasjon og glede. Planlegg reisen din nøye, nyt Krakóws vakre severdigheter, opplev den rike historien og smak på den fantastiske polske maten. Din reise til Kraków vil uten tvil bli en minneverdig opplevelse.

Planlegger du en reise til Kraków fra Oslo Lufthavn Gardermoen? Gjør turen enda mer bekymringsfri med Flight Park, som tilbyr en trygg og behagelig parkeringsløsning 24 timer i døgnet. Med vår enkle avlevering på kortidsparkeringen og døgnbemannet parkeringsområde, kan du reise fra Gardermoen med fred i sinnet, og vite at bilen din blir godt tatt vare på mens du utforsker Krakóws historiske gater. Vi sørger for at bilen din er klar og venter på deg ved din retur, uansett om flyet er forsinket. Og husk, vi tilbyr konkurransedyktige priser for langtidsparkering. Bestill parkering på Gardermoen nå og start din Kraków-opplevelse med stil.