Alle artikler

Reise til Nice

The picturesque coastline of nice

Oppdag sjarmen og skjønnheten til Nice med våre tips og råd for en vellykket reise til den franske rivieraen.


Nice er en vakker by på den franske rivieraen, kjent for sin blendende kystlinje, luksuriøse hoteller og deilige mat og vin. Det er en destinasjon som har noe for enhver reisende. Enten du er interessert i avslapning på strendene, utforskning av historiske severdigheter eller smaking av lokale delikatesser, har Nice det hele. Planlegging av turen din til Nice er nøkkelen for å få mest mulig ut av opplevelsen din. La oss se nærmere på noen viktige ting du bør tenke på når du planlegger reisen til Nice.

Planlegging av turen

Beste tid å besøke Nice

Nice er et populært reisemål året rundt, men den beste tiden å besøke avhenger av hva slags opplevelse du ønsker. Sommermånedene juni til august er de travleste, med solfylte dager og høy turisttrafikk. Hvis du vil unngå folkemengdene, kan du vurdere å besøke Nice om våren (april-mai) eller høsten (september-oktober) når været fortsatt er behagelig, men ikke like overfylt.

Om våren blomstrer byen bokstavelig talt med fargerike blomster og trær, og temperaturene begynner å stige gradvis etter den kjølige vinteren. Dette er en flott tid å utforske Nice til fots, besøke lokale markeder og nyte de vakre parkene og hagene som begynner å våkne til liv. Hvis du er heldig, kan du til og med oppleve den årlige blomsterfestivalen som bringer en eksplosjon av farger til byen.

Budsjett for reisen

Det er viktig å ha et budsjett for reisen din til Nice. Prisnivået i Nice kan variere, og det er viktig å velge en stil som passer til lommeboken din. Du kan finne alt fra luksushoteller og gourmetrestauranter til rimelige overnattingsmuligheter og lokale spisesteder. Sett av litt tid til å undersøke de ulike alternativene og bestemme hvor mye du er villig til å bruke på transport, overnatting, mat og aktiviteter.

Det er også lurt å vurdere å inkludere noen gratis eller rimelige aktiviteter i reiseplanen din. Nice har mange vakre offentlige strender som er gratis å besøke, og det er også mulig å utforske byens sjarmerende gamleby til fots uten ekstra kostnader. Ved å blande dyre opplevelser med mer budsjettvennlige alternativer, kan du få en balansert og minneverdig opplevelse av Nice uten å tømme lommeboken helt.

Transport til Nice

Flyreise til Nice

Den enkleste måten å komme seg til Nice på er ved å fly. Nice har en internasjonal flyplass som betjenes av mange flyselskaper. Du kan finne rimelige flybilletter hvis du bestiller i god tid, og flytiden fra de fleste europeiske byer er relativt kort. Når du ankommer flyplassen, er det enkelt å ta seg til sentrum med buss, taxi eller tog.

Togreise til Nice

Hvis du foretrekker en mer naturskjønn rute, kan du vurdere å reise til Nice med tog. Det er gode forbindelser fra de fleste større byer i Europa. Togene er komfortable, og du kan nyte vakre landskap underveis. Når du kommer til Nice jernbanestasjon, er det enkelt å ta seg til ditt valgte overnattingssted med offentlig transport eller taxi.

En annen spennende måte å utforske Nice og nærliggende områder på er med bil. Leiebil er en populær transportmåte blant turister som ønsker å ha full frihet til å utforske regionen i sitt eget tempo. Nice har et godt utviklet veisystem som gjør det enkelt å kjøre rundt, og du kan besøke sjarmerende landsbyer og vakre strender langs den franske rivieraen.

Overnatting i Nice

Luksushoteller i Nice

Dersom du ønsker å unne deg litt luksus under oppholdet ditt i Nice, er det flere flotte luksushoteller å velge mellom. Disse hotellene tilbyr førsteklasses fasiliteter, spektakulær utsikt og en fantastisk service. Du kan slappe av ved bassenget, nyte deilige måltider på hotellets restauranter og oppleve en uforglemmelig opphold i Nice.

Nice er kjent for sin vakre strandpromenade, Promenade des Anglais, som strekker seg langs den azurblå Middelhavskysten. Byen har også et yrende kulturliv med museer, kunstgallerier og teatre som kan utforskes. En spasertur i den historiske gamlebyen, Vieux Nice, vil ta deg med på en reise tilbake i tid med sine brosteinsbelagte gater og fargerike bygninger.

Budsjettvennlige alternativer

For de reisende på et strammere budsjett finnes det også mange rimelige overnattingsalternativer i Nice. Du kan velge mellom bed & breakfast, leiligheter eller mindre hoteller. Disse alternativene gir deg muligheten til å spare penger, samtidig som du får et komfortabelt opphold og tilgang til de grunnleggende fasilitetene.

I tillegg til overnattingsmulighetene kan du utforske de lokale markedene i Nice, som tilbyr ferske råvarer, delikatesser og håndverk fra regionen. Et besøk på det pulserende blomstermarkedet, Marché aux Fleurs, vil gi deg en smak av den autentiske atmosfæren i byen. Nice er også kjent for sitt gastronomiske tilbud, med en rekke restauranter som serverer deilige retter basert på ferske lokale ingredienser.

Severdigheter i Nice

Nice, en perle ved den franske rivieraen, har mye mer å by på enn bare sol og strender. Byen har en rik historie og et bredt spekter av kulturelle og historiske severdigheter å utforske. Et must-see sted er den vakre Promenade des Anglais, som strekker seg langs kysten og tilbyr fantastisk utsikt over det glitrende Middelhavet. En spasertur langs denne berømte strandpromenaden lar deg oppleve den pulserende atmosfæren i Nice, med palmer, luksuriøse hoteller og vakre strender.

En annen populær attraksjon er den gamle bydelen, kjent som Vieux Nice. Dette sjarmerende området er en labyrint av trange brosteinsgater, fargerike bygninger og pittoreske torg. Her kan du utforske lokale butikker, prøve autentisk provençalsk mat på koselige restauranter og beundre vakre kirker og historiske bygninger.

Skjulte perler i Nice

For de som ønsker å oppleve Nice utenfor turiststrømmen, finnes det også mange skjulte perler å oppdage. En av disse er den vakre Colline du Château, en gammel festning som ligger på en høyde og gir panoramautsikt over byen, havnen og det azurblå Middelhavet. Ta en spasertur i de vakre hagene rundt festningen og nyt en avslappende piknik mens du beundrer utsikten.

Utforsk det lokale markedet i Cours Saleya, som ligger i hjertet av gamlebyen. Her kan du vandre blant boder som bugner av ferske råvarer, blomster, lokale delikatesser og håndverk. Markedet er en fest for sansene, med fargerike varer og herlig dufter som fyller luften. Ta deg tid til å prøve noen av de lokale spesialitetene, som socca (en lokal kikertpannekake) eller salade niçoise (en klassisk salat med tunfisk, egg, oliven og grønnsaker).

Mat og drikke i Nice

Tradisjonell mat i Nice

Nice er kjent for sitt fantastiske kjøkken, og det er mange tradisjonelle retter du bør prøve under oppholdet ditt. En populær rett er salade niçoise, en frisk og velsmakende salat laget med lokale ingredienser som tunfisk, oliven, egg og grønnsaker. En annen spesialitet er socca, en tynn pannekake laget av kikertmel. Utforsk de lokale restaurantene og prøv også noen av de andre regionale spesialitetene.

En annen klassisk rett du bør smake på mens du er i Nice, er ratatouille. Denne deilige grønnsaksretten består vanligvis av aubergine, squash, paprika, løk, hvitløk, tomater og urter. Ratatouille er en smaksrik og fargerik rett som er typisk for Provence-regionen og er en favoritt blant både lokalbefolkningen og besøkende.

Beste vinbarer i Nice

Nice er også kjent for sitt gode utvalg av vin. Du kan besøke en av de mange vinbarene i byen og smake på lokale viner fra Provence-regionen. Spør gjerne personalet om anbefalinger og la deg bli kjent med de ulike smaksnotene i de franske vinene. En vinbar er også et flott sted å slappe av og nyte en drink etter en dag med sightseeing.

For en ekte smaksopplevelse bør du prøve en lokal spesialitet kalt pissaladière mens du er i Nice. Dette er en deilig rett som ligner på en løk- og ansjoskake, laget med tynne skiver av løk, ansjos, oliven og urter på en tynn bunn av brøddeig. Pissaladière er en perfekt kombinasjon av salt, søtt og krydret, og er en favoritt blant mange i regionen.

Planlegger du en reise til Nice fra Oslo Lufthavn Gardermoen? Gjør turen enda mer behagelig ved å benytte deg av Flight Parks trygge og praktiske parkeringsløsninger. Med vår service kan du enkelt avlevere bilen din på korttidsparkeringen på plan 5, avgangsnivå, og sette ut på din franske riviera-eventyr med sinnsro. Når du vender tilbake, vil bilen din være klar for henting på samme sted, uansett om flyet ditt er forsinket. Med Flight Park blir parkering på Gardermoen enkel og bekymringsfri, og du kan til og med få bilen vasket eller servet mens du nyter solen i Nice. For en bekymringsfri start på din reise, bestill parkering på Gardermoen med Flight Park nå.