Alle artikler

Reise til Paris

The eiffel tower in the background with a suitcase

Opplev magien i den vakre byen med en reise til Paris! Utforsk ikoniske landemerker som Eiffeltårnet, Louvre-museet og Notre-Dame-katedralen, nyt deilig mat og vin på koselige kafeer og opplev den romantiske atmosfæren i denne verdensberømte destinasjonen.


Paris er en av verdens mest ikoniske byer og et populært reisemål for turister fra hele verden. Med sitt romantiske preg, historiske arv og enestående kultur, har Paris noe for enhver smak. Hvis du planlegger en tur til Paris, er det viktig å forberede deg på forhånd for å sikre at du får mest mulig ut av opplevelsen. Her er noen tips og råd for å planlegge turen til Paris.

Planlegging av turen

Beste tid å besøke Paris

Det er viktig å velge riktig tidspunkt å besøke Paris på, da værforholdene og folkemengdene kan variere gjennom året. Den beste tiden å besøke Paris er vanligvis om våren (april-mai) og høsten (september-oktober), når været er mildt og byen er mindre overfylt. Unngå å besøke Paris i juli og august, da det er høysesong og temperaturene kan være svært varme.

Paris om våren er en magisk opplevelse med trær i full blomst og kafeer som åpner sine utendørsområder. Byen våkner til liv etter vinteren, og det er en perfekt tid å vandre langs elven Seinen eller besøke de vakre parkene som Luxembourg Gardens. Høsten bringer med seg et fargesprakende landskap når bladene skifter farge, og temperaturene er behagelige for å nyte en kopp varm sjokolade på en koselig kafé.

Pakkeliste for Paris

Når du pakker for turen til Paris, er det viktig å kle deg passende for sesongen. Ta med deg komfortable sko, da det er mye å utforske til fots. Husk også å ta med deg en adapter, da stikkontaktene i Frankrike kan være annerledes enn de du er vant til hjemme. Det er også lurt å pakke med deg en paraply eller regnjakke, da det kan være uforutsigbart vær i Paris.

I tillegg til de grunnleggende nødvendighetene, kan det være lurt å ta med seg en liten fransk ordbok eller laste ned en språkapp for å kommunisere bedre med lokalbefolkningen. Å lære noen grunnleggende franske fraser kan gjøre opplevelsen din enda mer berikende og hjelpe deg med å få en dypere forståelse av den franske kulturen.

Budsjett for Paris-tur

Paris er kjent som en dyr by, men det er også mulig å oppleve byen på et lavere budsjett. Planlegg og sett opp et budsjett på forhånd, og vær oppmerksom på kostnadene for overnatting, mat og transport. Vurder å bo på et budsjettvennlig hotell eller leie en leilighet i stedet for et luksushotell. Utforsk lokale markeder og bakerier for å spare penger på mat, og bruk den gode kollektivtransporten i byen for å spare på transportutgiftene.

En annen måte å spare penger på er å investere i et Paris Pass, som gir deg tilgang til flere attraksjoner og offentlig transport til en rabattert pris. Planlegg besøk til gratis severdigheter som Notre-Dame-katedralen og Montmartre for å oppleve byens sjarm uten å tømme lommeboken din.

Transport til Paris

Fly til Paris

Paris har to store flyplasser, Charles de Gaulle og Orly, som er godt forbundet med resten av verden. Vurder å bestille flybilletter i god tid for å få de beste prisene, og sjekk også muligheten for å fly til en av de mindre flyplassene i nærheten for å spare penger. Fra flyplassen kan du enkelt komme deg til sentrum av Paris med tog, buss eller taxi.

Tog til Paris

Hvis du allerede befinner deg i Europa, kan du vurdere å ta toget til Paris. Det er raske og komfortable togforbindelser mellom Paris og mange europeiske byer. Sjekk togselskapene for tilbud og rabatter, og nyt den vakre utsikten langs reisen.

Kjøre til Paris

Hvis du foretrekker å kjøre til Paris, er det viktig å være oppmerksom på trafikkreglene og parkeringsmulighetene. Paris har gode veiforbindelser med resten av Frankrike og nabolandene. Vær imidlertid forberedt på trafikkork og begrenset parkering i byen. Vurder å bruke parkeringsplasser utenfor bysentrum og ta offentlig transport inn til Paris.

Paris, kjent som «Lysets by», er en av verdens mest populære turistdestinasjoner. Byen er berømt for sin rike historie, kunst, mote og gastronomi. En spasertur langs elven Seinen vil ta deg forbi ikoniske landemerker som Eiffeltårnet, Louvre-museet og Notre-Dame-katedralen. Utforsk de sjarmerende nabolagene i Paris, som Montmartre med sin kunstneriske atmosfære og de trendy butikkene i Marais.

Paris er også et gastronomisk paradis, med utallige kafeer, restauranter og bakerier som frister med deilige franske delikatesser. Prøv en ekte croissant til frokost, nyt en piknik i en av byens vakre parker og avslutt dagen med en overdådig middag på en Michelin-stjerne-restaurant. Uansett hva du velger å gjøre i Paris, vil du bli fortryllet av byens sjarm og skjønnhet.

Overnatting i Paris

Hoteller i Paris

Paris tilbyr et bredt utvalg av hoteller som passer enhver smak og ethvert budsjett. Fra luksushoteller med fantastisk beliggenhet ved Seinen til mer prisvennlige alternativer i utkanten av byen, er det noe for enhver reisende. Vurder å bestille hotellrom i god tid for å få de beste prisene og de mest populære hotellene.

Paris er kjent for sin unike hotellarkitektur, som spenner fra klassiske bygninger med vakre balkonger og smijernsdetaljer til moderne designhoteller med futuristisk preg. Mange hoteller i Paris har også en rik historie, med noen av dem som har vært vertskap for kjente forfattere, kunstnere og politikere opp gjennom årene.

Leiligheter i Paris

Hvis du ønsker mer plass og frihet under oppholdet i Paris, kan du vurdere å leie en leilighet. Paris har et bredt utvalg av leiligheter til utleie, fra små studioleiligheter til større familieleiligheter. Dette kan være et godt alternativ, spesielt hvis du reiser i større grupper eller ønsker å tilberede dine egne måltider.

Leiligheter i Paris ligger spredt over hele byen, fra de travle gatene i sentrum til de mer rolige nabolagene i utkanten. Mange leiligheter har også vakker utsikt over byens ikoniske landemerker, som Eiffeltårnet, Triumfbuen og Sacré-Cœur. Å bo i en leilighet kan gi deg en mer autentisk opplevelse av Paris og lar deg utforske byen i ditt eget tempo.

Vandrerhjem i Paris

Hvis du reiser på et stramt budsjett eller ønsker å møte andre reisende, kan et vandrerhjem være et godt alternativ. Paris har flere vandrerhjem som tilbyr rimelig overnatting og fellesområder der du kan møte andre reisende. Vurder beliggenheten og fasilitetene når du velger et vandrerhjem.

De fleste vandrerhjem i Paris ligger sentralt, noe som gjør det enkelt å utforske byen til fots eller med offentlig transport. Mange vandrerhjem har også arrangementer og aktiviteter for gjestene, som turer, matlagingskurs og språkutveksling. Å bo på et vandrerhjem kan gi deg muligheten til å skape minner for livet og få venner fra hele verden.

Severdigheter i Paris

Museer i Paris

Paris er kjent for sitt rike kunst- og kulturliv, og byen har mange anerkjente museer å besøke. Louvre er verdens største kunstmuseum og et must-see når du er i Paris. Andre museer verdt å besøke inkluderer Musée d’Orsay, Centre Pompidou og Musée de l’Orangerie. Sjekk åpningstidene og forhåndsbestill billetter for å unngå lange køer.

Historiske steder i Paris

Paris har en rik historie, og det er mange historiske steder å utforske. Besøk ikoniske landemerker som Eiffeltårnet, Notre-Dame-katedralen og Triumfbuen. Ta en tur langs elven Seinen og utforsk de sjarmerende gatene i det historiske Montmartre-området. Paris har også en rekke vakre kirker og palasser som er verdt et besøk.

Parker og hager i Paris

For en pause fra byens travle gater, kan du utforske de vakre parkene og hagene i Paris. Jardin du Luxembourg og Tuileries-hagen er ideelle steder for en piknik eller en avslappende spasertur. Besøk også de vakre parkene rundt slottet Versailles, som er en kort togtur unna byen.

Uansett hva dine interesser er, vil en reise til Paris garantert gi deg minner for livet. Planlegg turen godt, nyt den fantastiske maten og drikken, og opplev den unike atmosfæren i denne vakre byen. Paris venter på deg!

Paris er også kjent for sin blendende arkitektur som spenner over ulike perioder i historien. Fra gotiske katedraler til moderne skyskrapere, byen er en arkitektonisk skattekiste. Utforsk de forskjellige nabolagene for å se kontrasten mellom gammelt og nytt, og beundre de vakre bygningene som omgir deg.

Mat og drikke er en viktig del av den franske kulturen, og Paris er intet unntak. Utforsk de lokale markedene for å smake på ferske oster, bakverk og delikatesser. Besøk en tradisjonell bistro for en ekte fransk matopplevelse, eller nyt en kopp kaffe på en koselig kafé mens du observerer folkelivet i byen. Paris er kjent for sitt gode kjøkken, så sørg for å prøve de ulike regionale spesialitetene under oppholdet ditt.

Når du nå er klar for å oppleve alt det fantastiske Paris har å by på, husk at Flight Park gjør reisen din fra Oslo Lufthavn Gardermoen enda mer bekymringsfri. Med vår enkle og sikre parkeringstjeneste kan du avlevere bilen din på korttidsparkeringen på plan 5, og vi tar hånd om resten. Nyt din tur til Paris uten å tenke på bilen, og kom hjem til en bil som er trygt parkert og venter på deg, takket være Flight Parks døgnbemannede område. For en enda mer sømløs reiseopplevelse, bestill parkering på Gardermoen hos Flight Park i dag!