Alle artikler

Reise til Sevilla

The iconic seville cathedral with its giralda tower

Oppdag de skjulte perlene i Sevilla og få tips til de beste restaurantene, severdighetene og kulturelle opplevelsene.


Sevilla er en vakker by i Andalucía, Spania, som er kjent for sin rike historie, flotte arkitektur og fantastiske matkultur. Hvis du planlegger en tur til Sevilla, vil denne artikkelen gi deg nyttige tips og informasjon for å få mest mulig ut av ditt opphold.

Planlegging av turen

Beste tid å besøke Sevilla

Sevilla kan besøkes året rundt, men det er noen perioder som er spesielt populære. Det beste tidspunktet å besøke byen er våren (mars til mai), når været er varmt og behagelig. I disse månedene finner du også byen i full blomst, med de berømte appelsintrærne som farger gatene.

Hvis du ønsker å unngå store folkemengder, kan du vurdere å besøke Sevilla om høsten (september til november) eller om vinteren (desember til februar). Været kan være kjøligere i disse månedene, men du vil oppleve byen utenfor høysesongen og nyte roligere gater og attraksjoner.

Hvordan komme seg til Sevilla

Sevilla har en internasjonal flyplass som tilbyr direktefly fra mange europeiske byer. Hvis du reiser fra en annen del av Spania, kan du også ta tog eller buss til Sevilla. Byen har også gode forbindelser med andre deler av Andalucía, slik at du kan inkludere Sevilla i en større reiserute.

Når du er i Sevilla, er det enkelt å komme seg rundt til fots eller med offentlig transport. Byen har et godt utbygd nettverk av trikker, busser og sykkelutleie. Du kan også vurdere å leie en bil hvis du ønsker å utforske området rundt Sevilla på egen hånd.

Valg av overnatting i Sevilla

Sevilla tilbyr et bredt utvalg av overnattingsmuligheter for enhver smak og budsjett. Du kan velge mellom luksushoteller i sentrum, sjarmerende boutiquehoteller i historiske bygninger eller rimeligere alternativer som pensjonater og hosteller. Det er også populært å leie leilighet eller rom gjennom Airbnb.

Velg en overnatting som ligger sentralt, slik at du enkelt kan utforske byen til fots. De mest populære områdene å bo i Sevilla er Santa Cruz, Triana og El Arenal. Disse områdene har et variert utvalg av restauranter, barer og butikker.

Sevilla er ikke bare kjent for sin rike kultur og vakre arkitektur, men også for sitt fantastiske mat- og drikkeutvalg. Byen er kjent for sine tapasbarer, hvor du kan nyte småretter med lokale spesialiteter som serranoskinke, oliven og manchegoost. Du bør også prøve den berømte sevillanske appelsinjuicen, som er laget av de søte appelsinene som vokser i byens gater.

Når det gjelder shopping, vil du finne et bredt utvalg av butikker i Sevilla. Byen er kjent for sine keramikk- og flisverksteder, hvor du kan kjøpe autentiske sevillanske fliser som suvenirer. Du kan også utforske de lokale markedene, som Mercado de Triana, hvor du kan kjøpe ferske råvarer og lokale delikatesser.

Severdigheter i Sevilla

Kulturelle høydepunkter

Sevilla er kjent for sine imponerende kulturelle attraksjoner. En av de mest berømte er katedralen i Sevilla, som er en av verdens største gotiske katedraler. Inne i katedralen finner du La Giralda, en imponerende klokketårn som gir deg fantastisk utsikt over byen.

Et annet kulturelt høydepunkt er Real Alcázar, et maurisk kongepalass med vakre hager og utsmykkede rom. Palasset er også kjent for å være innspillingsstedet til TV-serien «Game of Thrones».

Sevilla har en rik historie som kan utforskes gjennom dens historiske attraksjoner. Besøk Plaza de España, en imponerende plass fra 1929 Expo med vakre keramikkfliser og kanaler. Gå også rundt i området Barrio Santa Cruz, en sjarmerende gammel bydel med brosteinsgater og hvitkalkede hus.

Et annet historisk sted er Metropol Parasol, også kjent som Las Setas. Dette moderne trestrukturen er det største treoverbygget legeme i verden og gir deg en flott utsikt over byen.

Sevilla har også en rik litteraturhistorie, med forfattere som Gustavo Adolfo Bécquer og Cervantes som har satt sitt preg på byen. Bécquer, en romantisk poet, skrev mange av sine mest kjente dikt mens han bodde i Sevilla, og du kan følge i hans fotspor ved å besøke steder som inspirerte ham.

Naturskjønne steder i Sevilla

Hvis du ønsker å komme deg ut av byen og nyte naturen, kan du besøke Maria Luisa-parken. Dette vakre parkområdet har vakre hager, gårdsjøer og paviljonger. Du kan spasere langs stier eller leie en pedalbåt for å utforske sjøene.

En annen naturskjønn destinasjon er Guadalquivir-elven som renner gjennom Sevilla. Ta en båttur på elven for å få en unik utsikt over byen og dens omgivelser.

Sevilla har også et imponerende utvalg av mat og drikke, med tapasbarer og lokale restauranter som serverer autentiske andalusiske retter. Prøv lokale spesialiteter som gazpacho, salmorejo og pescaíto frito for en smak av regionens kulinariske arv.

Mat og drikke i Sevilla

Tradisjonell andalusisk mat

Andalusisk mat er kjent for sin smakfulle og varierte karakter, og Sevilla er intet unntak. Prøv tradisjonelle retter som gazpacho (kald tomatsuppe), pescaíto frito (friterte sjømat) og salmorejo (en tykkere versjon av gazpacho). De lokale olivenoljene, sherryvinene og appelsinene er også verdt å smake.

Andalusisk mat er et resultat av en blanding av kulturer og påvirkninger opp gjennom historien. Arabiske, romerske og jødiske tradisjoner har alle satt sitt preg på det andalusiske kjøkkenet. Dette gjør maten unik og spennende, med en blanding av smaker og ingredienser som du ikke finner andre steder.

En annen populær rett i Sevilla er rabo de toro, som er okseskjøtt kokt i rødvin og krydder. Denne retten er kjent for sin møre og saftige tekstur, og er en favoritt blant både lokalbefolkningen og besøkende.

Beste tapasbarer i Sevilla

En av de beste måtene å oppleve den spanske matkulturen på er å besøke tapasbarer. Sevilla har et stort utvalg av tapasbarer å velge mellom, så her er noen anbefalinger:

  1. El Rinconcillo: Den eldste tapasbaren i Sevilla, kjent for sin autentiske atmosfære og gode mat.
  2. Bar Las Teresas: En populær bar blant lokalbefolkningen, som serverer deilige tapasretter.
  3. Casa Morales: En tradisjonell tapasbar med en innbydende atmosfære og et bredt utvalg av retter.

Husk at tapaskultur er basert på å dele små retter, så ta deg tid til å prøve forskjellige smaker og kombinasjoner.

Tapas er ikke bare en matrett, det er en livsstil. Det er en måte å nyte mat og sosialisere på samtidig. I Sevilla er det vanlig å gå fra bar til bar og prøve forskjellige tapasretter. Dette gir deg muligheten til å oppleve en rekke smaker og oppdage nye favoritter.

Vin og drikkekultur i Sevilla

Sevilla er kjent for sin livlige drikkekultur, spesielt når det gjelder sherryvin. Besøk en lokal vinbar eller en vinkjeller for å nyte et bredt utvalg av viner, inkludert søte sherryer, friske hvite viner og fyldige røde viner.

En annen populær drink i Sevilla er rebujito, en forfriskende blanding av sherry og brus. Dette er spesielt populært under ferien Feria de Abril, når byens gater blir fyllt med festligheter og dansere i tradisjonelle flamenco-kjoler.

Sevilla er også kjent for sin produksjon av olivenolje. Det finnes flere olivenoljemøller rundt om i byen hvor du kan lære om produksjonsprosessen og smake på forskjellige typer olivenolje. Olivenoljen fra Sevilla er kjent for sin høye kvalitet og unike smak.

Tips for å reise rundt i Sevilla

Offentlig transport i Sevilla

Sevilla har et effektivt nettverk av offentlig transport som inkluderer trikker, busser og bysykler. Du kan kjøpe et reisekort som gir deg ubegrenset tilgang til disse transportmidlene i en bestemt periode. Trikkene tar deg til de viktigste attraksjonene i byen, og bussene gir deg tilgang til mer fjerntliggende områder.

Det er verdt å merke seg at Sevilla også har et godt utviklet system av drosjer som kan være praktisk for de som foretrekker en mer direkte og privat transportopplevelse. Drosjer er vanligvis tilgjengelige overalt i byen og kan være et godt alternativ for de som reiser med bagasje eller har begrenset mobilitet.

Leie av sykkel eller scooter

Hvis du ønsker å utforske Sevilla på en mer aktiv måte, kan du leie en sykkel eller scooter. Dette gir deg friheten til å utforske byen i ditt eget tempo og oppdage skjulte perler som du kanskje ikke ville funnet ellers. Sevilla har også mange sykkelstier og leiebutikker for å gjøre det enkelt for deg å komme deg rundt.

En annen spennende måte å oppleve byen på er ved å leie en elektrisk scooter. Dette moderne transportmiddelet lar deg enkelt zippe rundt i byen og nå frem til ulike attraksjoner på en miljøvennlig måte. Det er en morsom og praktisk måte å utforske Sevilla på, spesielt for de som ønsker litt ekstra spenning under reisen.

Gåturer i Sevilla

En av de beste måtene å oppleve Sevilla på er å ta en guidet gåtur. Dette lar deg lære om byens historie og kultur fra en lokal guide, samtidig som du får utforske de forskjellige nabolagene og severdighetene. Det finnes flere selskaper som tilbyr guidede turer på forskjellige språk, så du kan velge en tur som passer dine interesser og preferanser.

For de som foretrekker å utforske byen på egenhånd, kan det være lurt å laste ned en av de mange tilgjengelige appene som tilbyr selv-guidede turer i Sevilla. Disse appene gir deg muligheten til å oppdage byens skatter i ditt eget tempo, samtidig som du får interessante fakta og historier om hvert sted du besøker.

Uansett hva dine interesser er, vil Sevilla definitivt imponere deg med sin skjønnhet, kultur og mat. Så planlegg turen din i dag og opplev det beste byen har å tilby!

Planlegger du en reise til Sevilla fra Oslo Lufthavn Gardermoen? Gjør turen enda mer behagelig ved å benytte deg av Flight Parks trygge og praktiske parkeringsalternativer. Med vår 24-timers service kan du enkelt avlevere bilen din på kortidsparkeringen på plan 5, avgangsnivå, og reise bekymringsfritt. Når du returnerer, vil bilen din være klar for deg på samme sted, vasket og vedlikeholdt om ønskelig. Spar tid og penger ved å bestille parkering på Gardermoen hos Flight Park i dag, og start din Sevilla-opplevelse på den beste måten!