Alle artikler

Reise til Tenerife

A stunning landscape featuring the teide volcano

Opplev magiske Tenerife med våre tips og anbefalinger! Utforsk de vakre strendene, smak på den lokale maten og opplev spennende aktiviteter på denne fantastiske øya.


Planlegging av turen

Tenerife er en vakker øy som tilbyr en rekke fantastiske opplevelser for besøkende. Hvis du planlegger en tur til denne solfylte destinasjonen, er det viktig å være godt forberedt. Her er noen tips for å hjelpe deg med å planlegge turen til Tenerife.

Tenerife er ikke bare kjent for sine fantastiske strender og solfylte klima, men også for sin unike geografi. Øya er hjemsted for den tredje største vulkanen i verden, Teide. Teide nasjonalpark er et must-see for naturelskere og eventyrlystne sjeler. Du kan ta en tur med taubane opp til toppen av vulkanen og nyte en spektakulær utsikt over øya og havet rundt. Det er også mulig å gå på fottur i nasjonalparken og utforske de forskjellige stiene og landskapene som finnes der.

Beste tid å besøke Tenerife

Tenerife har et herlig klima året rundt, og dette gjør øya til en ideell destinasjon for å besøke når som helst. Likevel, hvis du har spesifikke aktiviteter du ønsker å gjøre, kan det være lurt å velge en bestemt tid på året.

Hvis du er en strandelsker og vil nyte de varme solstrålene, er sommermånedene et flott tidspunkt å besøke Tenerife. Øya er også kjent for sin berømte karneval, som arrangeres i februar eller mars hvert år. Dette er en fest du absolutt ikke vil gå glipp av, med fargerike parader, kostymer og festligheter.

En annen flott tid å besøke Tenerife er i vintermånedene. Teide nasjonalpark blir dekket av snø, og du kan til og med stå på ski eller snowboard nedover vulkanen. Dette er en unik opplevelse som du ikke finner mange andre steder i verden.

Pakkeliste for Tenerife

Når du skal til Tenerife, er det viktig å pakke smart for å forsikre deg om at du har alt du trenger. Her er noen nødvendigheter som du bør ha med i bagasjen:

  • Badetøy og solkrem – Øya har fantastiske strender, så du vil definitivt være glad for å ha med deg badetøy.
  • Behagelige sko – Tenerife byr på flotte turløyper og naturlige severdigheter som er verdt å utforske til fots.
  • Solbriller og solhatt – Solen kan være sterk på øya, så det er viktig å beskytte deg mot den sterke solstrålingen.
  • Klær for alle slags vær – Værforholdene kan variere på Tenerife, så det kan være lurt å pakke klær for både varmt og kjølig vær.

Det er også verdt å merke seg at Tenerife er et populært reisemål for fuglekikkere. Øya har et variert fugleliv, og det er flere naturreservater og fuglereservater som er verdt et besøk. Du kan se alt fra sjeldne arter til trekkfugler som stopper på øya under sine lange reiser.

Transportmuligheter

Når det kommer til å komme seg rundt på øya, har Tenerife flere transportalternativer som du kan velge mellom.

Flyreiser til Tenerife

Den enkleste måten å komme seg til Tenerife på er ved å ta en flyreise. Det er en rekke flyselskaper som tilbyr direkteflyvninger fra ulike europeiske byer. For å få de beste prisene, anbefales det å bestille flybilletter på forhånd. Når du lander på øya, kan du enkelt ta en taxi eller leie en bil for å komme deg til ditt overnattingssted.

Offentlig transport på Tenerife

Hvis du foretrekker å bruke offentlig transport, er det godt utbygd bussnettverk på Tenerife. Bussene er komfortable og tar deg til de fleste populære destinasjonene på øya. Prisene er rimelige, og det er en flott måte å oppleve Tenerife på en miljøvennlig måte. Du kan kjøpe billetter direkte på bussen eller på spesifikke billettkiosker rundt om på øya.

En annen spennende transportmulighet på Tenerife er å leie en sykkel. Øya har et godt utviklet sykkelveinett som lar deg utforske de vakre landskapene i ditt eget tempo. Enten du foretrekker terrengsykling i fjellene eller en avslappende sykkeltur langs kysten, vil du finne veier som passer for enhver smak. Mange sykkelutleiefirmaer tilbyr også guidede turer for de som ønsker å lære mer om Tenerifes historie og kultur underveis.

Overnattingsalternativer

Når det kommer til overnattingsmuligheter, har Tenerife noe å tilby for enhver preferanse og budsjett.

Tenerife, den største av Kanariøyene, er kjent for sitt varierte landskap som spenner fra vulkanske strender til frodige skoger og majestetiske fjell. Øya tiltrekker seg besøkende fra hele verden som ønsker å oppleve den unike blandingen av avslapning og eventyr.

Luksushoteller i Tenerife

Hvis du er ute etter en ekstraordinær opplevelse, finnes det en rekke luksushoteller på Tenerife som vil oppfylle alle dine ønsker. Disse hotellene tilbyr førsteklasses fasiliteter, fantastisk service og en unik atmosfære som vil gjøre oppholdet ditt minneverdig. De fleste av disse hotellene ligger i de populære turistområdene, og mange av dem har også egne spa- og velværeavdelinger.

Å bo på et luksushotell på Tenerife gir deg muligheten til å nyte utsøkt gastronomi, eksklusive svømmebassenger med havutsikt og luksuriøse rom med moderne bekvemmeligheter. Mange av disse hotellene arrangerer også spennende utflukter og aktiviteter for gjestene, slik at du kan utforske øya på en komfortabel og sofistikert måte.

Rimelige overnattingssteder

Hvis du reiser på et budsjett, trenger du ikke å bekymre deg. Det finnes mange rimelige overnattingssteder på Tenerife som tilbyr komfort og god valuta for pengene. Du kan velge mellom enkle hoteller, hyggelige pensjonater og leiligheter, avhengig av dine behov. Disse overnattingsstedene ligger ofte i mindre turistområder, men tilbyr fremdeles en flott opplevelse.

Å bo på et rimelig overnattingssted på Tenerife gir deg muligheten til å utforske øyas skjulte perler og oppleve den lokale kulturen på nært hold. Mange av disse overnattingsstedene ligger i sjarmerende landsbyer og gir deg en autentisk opplevelse av livet på Kanariøyene. Du kan glede deg over enkel, men velsmakende mat på lokale restauranter, utforske pittoreske gater og delta i tradisjonelle festivaler og arrangementer som gir deg et innblikk i øyas rike historie og kultur.

Må-se severdigheter

Det er ikke mangel på vakre og interessante severdigheter når du besøker Tenerife. Her er noen av de må-se attraksjonene som du ikke bør gå glipp av.

Naturlige underverker på Tenerife

Tenerife er kjent for sin unike og varierte natur. En av de mest ikoniske naturlige severdighetene er Teide nasjonalpark, hvor du kan se det imponerende vulkanfjellet Teide, som er Spanias høyeste fjell. I tillegg kan du utforske vakre strender, dramatiske klipper, frodige skoger og pittoreske fjellandskap.

En annen fantastisk naturlig attraksjon på Tenerife er Masca-dalen. Dette området er kjent for sine bratte klipper, frodige palmer og spektakulære turstier. En vandring gjennom Masca-dalen gir deg en unik mulighet til å oppleve øyas imponerende natur på nært hold.

Kulturelle attraksjoner

Tenerife har også et spennende kulturelt tilbud. Besøk byen La Laguna, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste og har en fantastisk koloniarv. Utforsk Santa Cruz, øyas hovedstad, med sin blendende arkitektur og pulserende atmosfære. Du kan også besøke ulike museer, som Museo de la Naturaleza y el Hombre, som har utstillinger om øyas geografi, arkeologi og antropologi.

Et annet kulturelt høydepunkt på Tenerife er det årlige karnevalet i Santa Cruz. Dette fargerike og livlige arrangementet tiltrekker seg besøkende fra hele verden og feires med parader, kostymer, musikk og dans. Karnevalet er en flott måte å oppleve øyas festlige og mangfoldige kultur på.

Mat og drikke

En tur til Tenerife er ikke komplett uten å prøve den lokale maten og drikken.

Tradisjonelle kanariske retter

Kanarisk mat er preget av ferske, lokale ingredienser og smakfulle kombinasjoner. Du bør prøve retter som papas arrugadas med mojo-saus, som er små, rynkede poteter med en deilig krydret saus. Sancocho er en annen tradisjonell rett som består av saltet torsk, poteter, søtpoteter og saus. Ikke glem å avslutte måltidet med deilig kanarisk ost og søte fristelser som bienmesabe og gofio.

En annen spennende kanarisk rett å utforske er «Ropa Vieja», som bokstavelig talt betyr «gammel klær» på grunn av rettens utseende. Denne retten består av langsomt tilberedt storfekjøtt servert med kikerter, poteter, tomater og krydder. Kombinasjonen av mørt kjøtt og smaksrike grønnsaker gjør dette til en favoritt blant lokalbefolkningen.

Beste vinprodusenter på Tenerife

Tenerife er også kjent for sin vinproduksjon. Besøkende kan utforske forskjellige vinprodusenter og smake på lokale viner. Noen av de beste vinområdene på øya inkluderer Tacoronte-Acentejo og Valle de Güímar. Du kan også delta på vinsmakingsturer for å lære mer om vinproduksjonsprosessen og smake på spennende varianter som malvasia-druen.

En annen vinregion verdt å utforske er Icod de los Vinos, kjent for sin unike dyrking av druer i lava-jord. Denne spesielle dyrkingsmetoden gir vinene en distinkt mineralitet og kompleksitet. Utforsk de lokale vinmarkene og nyt smaken av Tenerifes autentiske viner.

Uansett hva som bringer deg til Tenerife, er det ingen tvil om at øya vil overgå forventningene dine. Med sin vakre natur, rike kultur og herlig mat, vil Tenerife definitivt være et reisemål du vil huske.

Planlegger du en uforglemmelig reise til Tenerife fra Oslo Lufthavn Gardermoen? Gjør turen enda mer behagelig med Flight Park, som tilbyr et trygt og praktisk parkeringsalternativ 24 timer i døgnet. Med vår enkle avlevering og henting av bilen rett ved avgangshallen, kan du fokusere på din eksotiske ferie uten bekymringer. I tillegg kan du nyte fordelene med bilpleie mens du utforsker Tenerifes skjønnhet. For en bekymringsfri start på din eventyrlystne ferie, bestill parkering på Gardermoen hos oss i dag!