Alle artikler

3 grunner til å reise utenom sesong – Oppdag verden på dine premisser

Dersom du er lei av å gå i kø for å besøke de aller flotteste severdighetene på ferie, kan vi anbefale deg å reise utenom sesong. På denne måten kan du nyte dine favorittdestinasjoner, eller kanskje oppdage helt nye perler i fred og ro.


Lavere priser på flybilletter, kortere køer på flyplassen, roligere stemning på hotellene og lite mennesker i gater og på stranden. Høres ikke dette ut som en drøm? Heldigvis trenger det slett ikke være det!
Hele verden ligger for dine føtter når du reiser utenom sesong, og hva er vel bedre enn å oppdage helt nye perler du kan besøke år etter år? La oss gi deg fem gode grunner til å reise utenom sesong neste gang du skal ta deg en velfortjent ferie!

1. Spar penger

Det er ingen tvil om at både flyselskap, hotell og andre aktører øker prisene i fellesferien. Det er en enkelt grunn til dette, nemlig tilbud og etterspørsel. Det du derimot kanskje ikke har tenkt på er at disse prisene senkes når ferien er over.

I tillegg kan du ofte i langt større grad benytte deg av de lokale restaurantene og opplevelsene når du er i utlandet utenom sesongen. Mange restauranter legger til rette for det høye trykket av turister og tilbyr både enklere mat, kanskje helt andre retter enn de vanligvis serverer, og ikke minst helt andre priser enn de tar ellers i året.
Her kan du sikre deg noen fantastiske opplevelser til en langt bedre pris enn i sesongen.

2. Opplev nye kulturer

Når sesongturismen roer seg, åpner landene for de som ønsker å oppleve den lokale kulturen. Fastboende og lokale trekker tilbake til byene, og du kan oppleve landene og byene du trives aller best i på helt nye måter.

I stede for å treffe på naboen på den lokale restauranten, kan du kanskje heller slå av en prat med mennesker som har bodd i området hele livet og som sitter på spennende historier om både kulturen og området.
Det er også langt større sjanse for at du kan få muligheten til å være med på lokale arrangementer dersom du besøker utenom sesong. På de ulike destinasjonene har også de ansatte bedre tid til å ta seg av deg når du besøker spennende nye lokasjoner, dermed vil du også oppleve bedre service.

3. Forleng sommeren

Det er ingen hemmelighet at sommeren i Norge er altfor kort. Ved å legge en ukes ferie til en varm destinasjon når høstværet virkelig setter inn her hjemme, kan du enkelt forlenge den nydelige sommerfølelsen.

At sesongen er over, betyr ikke nødvendigvis at temperaturen faller. Har du valgt å legge ferien sent på året kan du altså få med deg den deilige norske sommeren gjennom både juni, juli og august mens du hopper på et fly i september og tar en uke ekstra med sydenvarme.

Du kan faktisk pakke med deg badetøyet langt ute i oktober eller november, dersom du velger riktig destinasjon. Hvem sier vel nei takk til lyse kvelder, varmt vær og tropisk klima midt i den aller mørkeste tiden her oppe i nord?

Få mer ut av ferien

Planlegger du en ferietur utenom sesong kan du spare mye penger på de store utgiftene som hotell og flybilletter. Dermed kan du legge disse pengene i å reise rundt og oppdage større områder, og få flere opplevelser for den samme summen.

Planlegg gjerne ferien i god tid så får du kartlagt alle mulighetene du har før du drar. Da kan du bruke tiden du faktisk er på ferie til å slappe av og utforske en helt ny verden. Normalt sett bestiller man flybilletter og hotell samtidig.

Benytter du denne muligheten til å bestille deg parkering på Gardermoen på samme tidspunkt, kan du sikre deg at bilen din står trygt og godt mens du er på ferie. Enda en ting mindre å tenke på når det nærmer seg avgang.

Ta kontakt med oss, eller legg inn en bestilling på hjemmesidene våre, så ordner vi resten!